Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Đoković: Uvijek je razočaranje veliko kada izgubiš od najvećeg rivala

''Kako je počelo, na neki način dobro se i završilo. On je vodio, bio je dominantan, ali uspio sam da preokrenem situaciju u drugom setu. Bio sam blizu, mogli smo da uđemo u peti set, ali nije bilo suđeno'', istakao je Novak

Novak Đoković čestitao je trijumf Rafaelu Nadalu i najavio da će ga poraz od velikog rivala u četvrtfinalu Rolan Garosa samo motivisati da u budućnosti bude bolji.

“Normalno je nakon ovakvog meča da si razočaran i ljut, ali moraš da prihvatiš. Nije ni prvi ni posljednji poraz. Imao sam ovako velikih i bolnih poraza u karijeri, znam šta mi je činiti i kako da se vratim još jači. To mi je uvijek imperativ, jer se nakon ovakvih mečeva pruža prilika da se dodatno motivišeš”, rekao je Đoković nakon poraza u četiri seta.

“Kako je počelo, na neki način dobro se i završilo. On je vodio, bio je dominantan, ali uspio sam da preokrenem situaciju u drugom setu. Bio sam blizu, mogli smo da uđemo u peti set, ali nije bilo suđeno”, istakao je Novak.

Imao je srpski as veliku šansu da izjednači na 2-2 i izbori se za peti set, međutim, Španac je dodao gas i nadoknadio zaostatak od 0:3, potom i 2:5 u gemovima. Odbranio je dvije set lopte, te došao do 3-1 i prilike da se novom titulom u Parizu odlijepi na dva Gren slema razlike.

“Tada bi sve bilo otvoreno. Šteta… Imao sam dvije set lopte, svoj servis… Publika je preokrenula meč, ona je bila 99,9 odsto na njegovoj strani i to je to, nema šta. Oni su ga podigli u tim momentima kada je trebalo i šteta… Ovo je veliki meč, veliki je značaj, svjestan sam toga i naravno da je uvijek razočaranje veliko kada izgubiš od najvećeg rivala”, konstatovao je Đoković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve