Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Đoković u četvrtfinalu Mastersa u Monte Karlu

Đoković je pobijedio Muzetija sa 2:0 u setovima - 7:5, 6:3, ali meč nije bio ni malo lak za srpskog tenisera koji je duel započeo gubitkom svog servisa.

Novak Đoković igraće u Četvrtfinalu Mastersa u Monte Karlu, pošto se danas revanširao Italijanu Lorencu Muzetiju za poraz na istom mjest, takođe u trećem kolu.

Đoković je pobijedio Muzetija sa 2:0 u setovima – 7:5, 6:3, ali meč nije bio ni malo lak za srpskog tenisera koji je duel započeo gubitkom svog servisa.

Osvojio je Đoković prvi poen u meču, potom imao i 30:15, ali je Muzeti napravio brejk i stečenu prednost čuvao do 4:2.

Muzeti je igrao sjajno, Đokovića su ometali navijači, on se sa njima raspravljao i kada to niko nije očekivao srpski teniser je šokirao Italijana i hejtere na tribinama.

Muzeti je imao prednost 4:3 i 40:0 na svoj servis i od seta ga je djelilo pet poena, ali je tada Đoković pokazao zašto je decenijama u svjetskom vrhu – napravio najprije brejk, potom osvojio svoj servis i poveo sa 5:4.

Muzeti je uspio da izjednači na 5:5, ali nakon još jednog gema za Đokovića nije izdržao pritisak i još jednom izgubio svoj servis, a time i set.

Drugi set je počeo potpuno suprotni i Đoković je ekspresno poveo sa 2:0.ž, ali u trećem gemu Muzeti pravi brejk, a u narednom gemu Đoković još jednom uzvraća za 3:1.

Pri vođstvu Đokovića 4:2 i 40:30 činilo se da je meč završen i da će Muzeti imati još samo jednu šansu za povratak u meč, ali Italijan baš u sedmom gemu pravi brejk i smanjuje na 4:3.

Ni to nije poremetilo Đokovića koji u osmom gemu stiže do 15:40, koristi drugu brejk loptu i povratka za italijanskog tenisera nije bilo, pa je prvi reket svijeta nakon nešto manje od dva sata igre ušao u četvrtfinale.

Đoković će se za plasman u polufinale boriti protiv Australijanca Aleksa de Minora, koji je ranije danas pobijedio sunarodnika Alekseja Popirina sa 6:3, 6:4.

Nastup na Mastersu u Monte Karlu u trećem kolu završio je četvrti nosilac Danil Medvedev koji je poražen od zemljaka Karena Kačanova sa 6:3, 7:5.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve