Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Đoković: Najčudniji meč ikada

Srpski as za poraz na Centralnom terenu ne  zna od 2013. godine, a dvije godine ranije je stigao do svog prvog od ukupno sedam trofeja na Vimbldonu.

Srpski teniser Novak Đoković na siguran način je započeo učešće na ovogodišnjem Vimbldonu, gdje je poslije dva sata i 15 minuta igre savladao Argentinca Pedra Kaćina u tri seta i nastavio tradiciju sigurnih prolazaka kroz prve runde najprestižnijeg Grend slema.

Dvojica tenisera su između prva dva seta morala da se suoče sa pauzom od čak 81 minuta, pa su na terenu spojila gotovo četiri sata, ali ih to nije sputalo da prikažu odličan tenis.

Đokovića čekanje nije umorilo, već naprotiv, iskoristio je priliku da pruži publici zabavu tako što je mlatio peškirom i pomagao tehičkoj službi da osuši teren jer to ventilacija nije uspjela.

“Ovo je možda najčudniji meč koji sam ikada odigrao, ali na drugačiji način. Uslovi nisu bili idealni, ali kada se krov otvorio, to je bila druga priča. Ovo je ‘sveti gral’, hram tenisa, nešto posebno. Bilo je zabavno raditi nešto drugačije, iako je bilo čudno, nadam se da se publici dopalo”, rekao je Đoković poslije meča.

Srpski as za poraz na Centralnom terenu ne  zna od 2013. godine, a dvije godine ranije je stigao do svog prvog od ukupno sedam trofeja na Vimbldonu. Organizatori bi rekli da mu je u Londonu drugi dom.

“Ne postoji bolje mjesto da vam bude drugi dom od ovog. Uvijek je bio san osvojiti ovaj trofej. Ostvario se 2011. Svaki put se sjećam toga i osjećam povezanost sa tim mladim momkom iz Srbije koji je ostvario svoj san. Ipak, ne uzimam ništa zdravo za gotovo, divan je osjećaj biti ovdje”.

Argentinac Kaćin je debitant na Vimbldonu, što se vidjelo u prva dva seta, dok je u trećem bio znatno konkretniji.

“Pedro je zaslužio aplauz za današnji meč. Naročito za igru u trćem setu. Servirao je dosta dobro, pogađao precizno. Nije bilo lako napraviti brejk, bili smo ravnopravni. Ovo je bilo prvi put da smo igrali, on je mlad i vrlo snažan. Pokazao je da može da bude nezgodan i na travi, iako je šljaka njegova prirodna podloga. Za mene je prvi meč uvijek nezgodan, jer nisam igrao nijedan meč na travi ove sezone, gdje je potrebno više vremena nego inače za adaptaciju. Idem korak po korak i nadam se da ću doći do kraja”, zaključio je Đoković.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kik
04.07.2023-16:34 16:34

Monaka je zakon, tamo su niski porezi, zna taj veliko Srbin.