Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Dalić i Modrić pred Brazil: Nećemo stati na ovome

Utakmica između Hrvatske i Brazila na programu je u petak od 16 časova

Selektor i kapiten Hrvatske Zlatko Dalić i Luka Modrić istakli su pred četvrtfinale protiv Brazila da je ekipa dosta uradila, ali da može još.

– Ovo je naše rusko finale. Hrvatska je jedina manja zemlja koja je ponovila uspjeh od prije četiri godine i nećemo stati na tome, želimo da idemo naprijed – rekao je Dalić.

Kao važan dio pripreme za meč najuspješniji hrvatski selektor uzeo je meč protiv Srbije.

– Pogledali smo utakmicu Brazila i Srbije. Dobrih sat vremena Srbija je parirala, ali nakon toga srpski igrači postali su nervozni, a Brazil se razigrao, sve se promijenilo nakon prvog gola. Moramo ostati disciplinovani i strpljivo čekati priliku.

Istakao je da ovaj meč nije uporediv sa susretom protiv Argentine prije četiri godine.

– Nije to ista utakmica, dvoboj s Argentinom nije odlučivao o prolasku. Tada smo znali kako zaustaviti Messija, a sada se suočavamo s Nejmarom koji će imati znatno veću i kvalitetniju podršku saigrača.

Na kraju rekao je da je Borna Sosa spreman za okršaj.

– Sosa je trenirao, oporavio se od problema koji je imao i biće u konkurenciji za utakmicu protiv Brazila.

Kapiten reprezentacije Hrvatske Luka Modrić smatra da ekipa nije bez šansi protiv Brazila u četvrtfinalu.

– Velika je stvar što smo u četvrtfinalu, ali želimo još više. Ovo će biti možda i najveća utakmica na turniru. Brazil je jedan od favorita za titulu, uvijek i jesu. S naše strane moramo biti maksimalno fokusirani, dati sve od svojih mogućnosti. Ne smijemo biti zadovoljni što smo ovdje, moramo željeti više. Vjerujemo u našu snagu – rekao je Modrić.

Jedna od retkih vrunskih reprezentacija koju Hrvatska nije pobijeđivala na mundijalima je upravo Brazil.

– Nikad nismo pobijedili Brazil. Oni su ekipa koja je fantastično popunjena na svim pozicijama gde igraju neki od najboljih svjetskih igrača. Moramo se postaviti agresivno, trkački im parirati i ne dopustiti da se razigraju.

Saigrač iz Reala Vinisijus imao je samo riječi hvale za najboljeg igrača prošlog Mundijala.

– Lijepo je čuti kada tako govori o meni. On je odličan dečko i naš odnos je kvalitetan. Sjajan je igrač u odličnoj formi, a naš je cilj pronaći načina kako ga zaustaviti. Saigrače ću savjetovati kako to učiniti.

Utakmica između Hrvatske i Brazila na programu je u petak od 16 časova.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve