Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Da li je Gojković “čuvao” Đurđića za posljednji meč na Svjetskom prvenstvu?

Crna Gora će u subotu igrati za sedmo mjesto, i ukoliko pobijedi SAD takmičenje će završiti sa tri pobjede i uslovno rečeno četiri poraza, jedan je onaj nakon peteraca od Srbije.

Crna Gora nije razočarala, ali ni ispunila očekivanja prije početka Svjetskog prvenstva u Fukuoki.

Borba za medalje je izgubljena u završnici meča protiv Grčke, koja će se protiv Mađarske boriti za zlato, ali se ostalo i bez vize za naredno Svjetsko prvenstvo u Dohi.

Samo takmičenje i rezultati tokom Svjetskog prvenstva pokazale su svu slabost propozicija, pa je tako došlo do potpunog disbalansa igre, rezultata i konačnog plasmana u Fukuoki.

Crna Gora će u subotu igrati za sedmo mjesto, i ukoliko pobijedi SAD takmičenje će završiti sa tri pobjede i uslovno rečeno četiri poraza, jedan je onaj nakon peteraca od Srbije.

Istovremeno je Srbija na Svjetskom prvenstvu u Japanu stigla do polufinala, i ukoliko u meču za četvrto mjesto izgubi od Španije, završila bi Mundijal sa samo dvije pobjede u regularnom toku utakmica i to protiv nedovoljno kvalitetnih selekcija kakve su JAR i Japan. Dvije neriješene utakmice i srećne pobjede na peterce, te tri poraza  bili bi učinak dovoljan za četvrto mjesto.

Mnogi će reči da je plasmanom u četvrtfinale ispunjen plan prije početka Svjetskog prvenstva, ali je nakon svega utisak da se u Fukuoki moglo i moralo više, što potvrđuju odlične partije prije svega protiv Hrvatske, potom i Grčke, te veoma dobra prva poluvremena u mečevima sa Španijom i Srbijom.

U utakmicama protiv Grčke i Italije Crna Gora je bila “žrtva” taktike selektora Vladimira Gojkovića koji je izostavio četvrti put u nizu iskusnog Bogdana Đurđića koji je u mečevima protiv JAR i Španije pokazao da je u Fukuoku došao šuterski raspoložen.

Taktika sa Jovanom Vujovićem u timu dala je rezultat protiv Hrvatske, ali bila potpun promašaj u oba meča nakon toga – protiv Grčke i danas protiv Italije.

Bez Đurđića u timu naše mogućnosti u napadu su bile limitirane i protivničke odbrane su lako izlazile na kraj sa našim vaterpolistima, čak i u situacijama kada smo imali igrača više u bazenu.

S drug strane odbrana sa Vujovićem u timu, a bez Đurđića nije bila mnogo stabilnija, tako da osim trenutnog iznenađenja protiv Hrvatske, naš tim nije mnogo dobio izostavljanjem, vjerovatno i najboljeg šutera u timu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikola
27.07.2023-20:03 20:03

Moguće da je trener grešio ali naši momci ginulisu srcem bazenu. Pokazali da su veliki patrioti i igrači
Sve pohvale i svako crnogorsko srce kuca za naše AJKULE
NEKA JE VJEČNA!!!

Mogu
27.07.2023-22:16 22:16

oni ginuti ali ako selektor da pogresne smjernice i vuče pogresne poteze onda je sve drugo uzaludno. Gojkovic pod hitno treba smijeniti jer on ne može nista više da pruži sem da naše igrače pravi inferiorne u odnosu na druge a posebno Srbiju…dajte Velka Uskokovica i naš tim ima da bude preporođen….

Pop_Đukan
27.07.2023-23:43 23:43

Gojkoviću, pođi da poljubiš “kripto Đeda” u PG i nemoj pomenuti “da je vječna” jer anatemisaće te ih pakla! Sklanjaj se gnjido jedna štetna! Nijesi dodtojan da budeš selektor CG reprezentacije!

dragan p
28.07.2023-09:16 09:16
Reply to  Pop_Đukan

sve si rekao,,da se ne ponavljam jer nemam šta da dodam,,,malo mu je reći da je gnjida.neće ga smijeniti jer vaterpolo i plivački savez je isti kao i on.cilj je urušiti crnogorski vaterpolo.nek je vječna.

Herceg Novi
28.07.2023-14:39 14:39

Selektor je litijaški i neočetnički proizvod koji zajedno sa Đ. Marićem vedri i oblači VSCG.Samo da je manje ljubio kameni prag crkve na Belavisti(ja vidio,fuj!!!)imao bi ljepši osjećaj u ustima i ne bi ga pokoja progutana dlaka sa popovskih brada omela da trezveno i ovozemaljski razmišlja.Nadam se da će se neđe zamonašiti i prepustiti mjesto nekom Crnogorcu kome je stalo do uspjeha i koji iskreno voli svoju državu.