Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Čudo u Fukuoki, Crna Gora je u četvrfinalu Svjetskog prvenstva

Crna Gora je u pretposljednjoj utakmici osmine finala Svjetskog prvenstva pobijedila Hrvatsku 13:12 golom Dušana Matkovića i ostala u borbi za medalje na Svjetskom prvenstvu.

Čuda se dešavaju samo onima koji vjeruju u čuda, a reprezentativci Cne Gore su danas vjerovali da mogu izbaciti evropskog šampiona Hrvatsku i igraće u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva protiv Grčke.

Crna Gora je u pretposljednjoj utakmici osmine finala Svjetskog prvenstva pobijedila Hrvatsku 13:12 golom Dušana Matkovića minut i 20 sekundi prije kraja utakmice i ostala u borbi za medalje na Svjetskom prvenstvu.

“Sigurno da je ovo jedna od najvećih pobjeda. Za mene je ovo najveća pobjeda ove generacije. Uspjeli smo da pobjedimo evropskog šampiona Hrvatsku i pošaljemo ih u borbu za deveto mjesto. Presudila je naša velika želja za dokazivanjem. Htjeli smo prije svega da se dokažemo, da pokažemo svima da vrijedimo i da možemo i dokazali smo”, kazaoje nakon utakmice golman i kapiten crnogorske reprezentacije Petar Tešanović, koji je protiv Hrvatske bio fantastičan na golu.

Crna Gora je još jednom u Fukuoki odigrala fantasitično prvo poluvrijeme i nakon dvije četvrtine vodila sa 5:3, što je obećavalo mnogo toga, a kada je Matković u prvom napadu treće četvrtine postigao gol sa igračem više (6:3) bilo je jasno da ovaj tim može do čuda protiv evropskog prvaka.

“Fantastičan osjećaj poslije niza utakmica u kojima nismo igrali dobro u završnicu. Danas smo u prvom meču na ispadanje imali strašnu reakciju ekipu poslije psihološki teške utakmice protiv Srbije. Svi su od prvog minuta vjerovali i imali stav. Moram pohvaliti i odličnu reakciju Miloša Šćepanovića koji je u poravom trenutku tražio tajm-aut u završnici meča”, katzao je poslije utakmice Gojković.

Međutim, nastavak utakmice pokazao je da se u čuda mora zaista i vjerovati, a ovaj tim je u Fukuoki pokazao da ima dosta oscilacija u igri, ovog puta se odigralo najbolje kada je bilo najvažnije u završnici utakmice i stigla je velika pobjeda.

Hrvatska je početkom treće četvrtine vješto iskoristila pad u našoj igri i za samo četiri minuta preokrenula rezultat, i od 6:3 za nas, stiglo se do 6:7.

Međutim, Srbija se nije ponovila, a pobjednika je odlučio danas briljantni Dušan Matković, koji je postavio konačnih 13:12 za Crnu Gori i ostavio nas u konkurenciji za medalje.

CRNA GORA – HRVATSKA 13:12 (2:3, 3:0, 4:5, 4:4)

Fukuoka – Bazen “Marine Mese”. Gledalaca: 1.000. Sudije: Margeta (Slovenija) i Cvart (Holandija). Igrač više: Hrvatska 11-3, Crna Gora, 12-7. Peterci: Hravatska 1-1, Crna Gora 4-3.

Crna Gora: Andrić, Mačić, Perković, Averka 1, Čučković, Popadić, Vujović, Đ. Radović 4, Ukropina 2, Spaić 1, Matković 4, V. Radović 1, Tešanović (12 odbrana).

Hrvatska: Bijač (16 odbrana i peterac), Burić, Kržić, Krapić, Lazić 1, Bukić, Vukičević 1, Zuvela, Marinić Kragić 4, Vrlić, Butić 3, Harkov 3, Popadić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
23.07.2023-11:53 11:53

…bravo Matkovic -bravo CG !
Uvijek sjajni !

COL
23.07.2023-11:55 11:55

Bravo i ne zaogrćite se mnogo crnogorskim zastavama da vas onaj Terzić ne proglasi mafijašima….