Ponedjeljak, 13 Maja, 2024
Rubrika:

Crvendakić se vratila kući zbog smrtnog slučaja

Aleksandra Crvendakić napustila je reprezentaciju zbog smrtnog slučaja u porodici, objavio je Savez.

Uoči prve utakmice na Evropskom prvenstvu u reprezentaciju Srbije stigla je tužna vijest za Aleksandru Crvendakić, koja je zbog smrtnog slučaja u porodici morala da napusti ekipu.

Djevojka iz Loznice, srpska košarkašica za 2018. godinu i osvajačica zlata na prošlom Eurobasketu, nije zbog toga bila deio ekipe koja je trijumfalno uvela Srbiju na Evropsko prvenstvo u Sloveniji, gdje je ostvarena pobjeda protiv reprezentacije Turske.

Selektorka Marina Maljković rekla je nakon meča da je ekipa naučila lekciju na prošlom velikom takmičenju i da je zato potpuno fokusirana ušla u prvi meč turnira.

“Presudila je naša borbenost. Svih 11 igračica je definitivno odlučilo da bude prisutno, shvatile su važnost, znale su da je Turska mnogo, mnogo iskusniji tim, da imaju to iskustvo u vidu jake lige, jakih takmičenja u kojima nastupaju i jednostavno, nismo željeli da dozvolimo da budu bolji od nas. Borili smo se i mnogo je važno što smo pokazali da je ova generacija lekciju u prvoj utakmici naučila na Svjetskom prvenstvu, kada smo izgubili od Kanade, bilo nam je poslije toga jako loše”, kazala je nakon pobjede u prvom meču u Ljubljani Marina Maljković.

Nešto ranije danas, u premijernoj utakmici Evropskog prvenstva koje se igra u Sloveniji i Izraelu, Crna Gora je u Tel Avivu pobijedila selekciju Grčke sa 74:69.

Mađarska je u grupi D, u kojoj su i Srbija i Turska pobijedila Slovačku sa 89:67, dok je u grupi A Češka savladala Italiju 61:58.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve