Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Crvena zvezda se obrukala u Bernu

Fudbaleri Šahtjora pobijedili su Antvrepen kao nominalni domaćini sa 1:0 i najavili buran rasplet u grupi H.

Poslije večerašnjih utakmica sigurni učesnici nokaut faze Lige šampiona su Mančester siti i Lajpcig iz grupe G u kojo je i Crvena zvezda, potom, Atletiko M, Lacio, Borusija D i Barselona.

Šampion Srbije i miljenik državne kase Crvena zvezda obrukala se ove sezone u Ligi šampiona završivši i prije poslejdneg kola snove o evropskom proljeću koje je ljetos gromoglasno najavljivao generalni direktor Zvezdan Terzić.

Večeras je u Bernu na naplau stigla sva sreća koju su fudbaleri Baraka Bahara imali u prethodna četiri kola kada su u mečevima protiv Jang bojsa Mančester sitija i Lajpciga dva puta moglii primiti i više od 20 golova, ali je u svakom od tih mečeva heroj bio Omri Glazer.

Zato je u prvih pola sata meča u Bernu Jang bojs realizovao svoje dvije poluprilike (jedan autogol), dok su se fudbaleri Crvene zvezde propisno obrukali i ispromašivali pred golom domaćina.

Najizglednije šanse prokockali su skupo plaćena pojaćanja Bukari i Kraso, te mladi Mijatović i na taj način ostavili svoj tim bez prilike da se u posljednjem kolu protiv Mančester sitija bori za evropsko proljeće.

Još jednom se pokazalo da razmetljivost i samohvala nijesu odlika, a Terzić svojim radom kao direktor kluba pokazao zajednosa Mitrom Mrkelom da nije u stanju pronaći kvalitetno pojačanje iz inostranstva čak i kada mu Aleksandar Vučić iz državne kase isporuči desetine miliona eura narodnog novca.

Bukari, Ndijaje, Kraso, Hvang i mnogobrojni stranci pokazali su se kao pottpuno promašene investicije i nedostojne uloženog novca u njihov “kvalitet” koji su vidjeli samo Mrkela Terzić i nihov mentor Vučić.

Fudbaleri Lacija i Šahtjora ostvarili su pobjede u prvim večerašnjim mečevima 5. kola Lige šampiona.

Golova nije bilo do 83. minuta, a onda je stvar preuzeo Ćiro Imobile, koji je zatresao mrežu Seltika dva puta u roku od 180 sekundi i doveo Lacio jako blizu osmine finala.

Prije toga se na terenu nije desilo apsolutno ništa vrijedno pomena, ali Imobile je ušao u 61. minutu sa klupe i kasnije potvrdio klasu.

Sjajni Italijanski napadač je u 83. minutu prvi put savladao Harta. Isaksen je šutirao, ali je lopta zakačila jednog igrača Seltika i došla do Imobilea, koji nije pogriješio.

Tri minuta kasnije isti protagonisti i isti epilog. Sada je Isaksen bio asistent, a Imobile je još jednom matirao Harta iz peterca i “zapalio” Olimpiko.

Lacio sada ima 10 bodova iz pet utakmica, a Atletiko osam, ali iz četiri meča. Fejenord ima šest bodova, a večeras nas čeka duel između holandskog i španskog kluba u Roterdamu. Seltik je ostao daleko sa dva boda na svom kontu.

Lacio u posljednjem kolu gostuje u Madridu.

Fudbaleri Šahtjora pobijedili su Antvrepen kao nominalni domaćini sa 1:0 i najavili buran rasplet u grupi H.

Šahtjor je odlično otvorio meč u Hamburgu i poveo je već u 12. minutu.

Zubkov je centrirao sa lijeve strane, a Matvijenko između trojice igrača belgijskog tima glavom zakačio loptu i zatresao mrežu, za 1:0.

Ispostavilo se da je ovo i konačan rezultat, a Šahtjor je prema svemu viđenom morao ranije da riješi ovaj susret.

Ukrajinski tim sada ima devet bodova i izjednačio se na čelu tabele sa Barselonom i Portom, uoči njihovog večerašnjeg meča na Monžuiku.

Šta god se tamo desi, Šahtjor je došao u situaciju da se protiv Porta u gostima u posljednjem kolu bori za plasman u nokaut fazu.

GRUPA E

Lacio – Seltik 2:0

Imobile 82, 85.

Fejnord – Atletiko Madrid 1:3

Vifer 77 – Gertruida autogol 14, Ermoso 58, Himenes 81. autogol

Tabela: Atletiko M 11, Lacio 10, Fejenord 6, Seltik 1.

GRUPA F

Milan – Borusija Dortmund 1:3

Čukvueze 37 – Rojs 10, Bajno-Gitens 59, Adejemi 69.

PSŽ – Njukasl 1:1

Mbape 90+8 – Isak 25.

Tabela: Borusija D 10, PSG 7, Njukastl 5, Milan 5.

GRUPA G

Mančester siti – Lajpcig 3:2

Haland 54, Foden 70, Alvares 87 – Openda 13, 34.

Jang Bojs – Crvena zvezda 2:0

Benito 7, Blum 29.

Tabela: Mančester siti 15, Lajpcig 9, Jang bojs 4, Crvena zvezda 1.

GRUPA H

Šahtjor – Antverpen 1:0

Matvijenko 13.

Barselona – Porto 2:1

Kanselo 32, Feliks 56 – Pepe 30.

Tabela: Barselona 12, Porto 9, Šahtjor 9, Antverpen 0.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve