Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Crnogorski košarkaški reprezentativci se vratili iz Manile

Crna Gora je na Svjetskom prvenstvu osvojila 11. mjeto, ostvarila tri pobjede i dva poraza, što je rezultat za respekt kada se zna kakvim resursima raspolaže naš sport.

Dio košarkaške reprezentacije Crne Gore stigao je sa Filipina, a među njima bio je i selektor, Boško Radović, koji je istakao da je ponosan na rezultat koji su njegovi izabranici ostvarili u Manili.

“Crveni” su na ovogodišnjem Mundobasketu završili na 11. poziciji, što je mnogo bolji plasman, nego što su mnogi očekivali prije početka Svjetskog prvenstva.

“Direktno smo iz Manile, još uvijek smo pod utiscima, narednih dana ćemo sve analizirati. Zadovoljni smo i ponosni, biti 11. na svijetu je sjajan rezultat. Ostvarili smo ono zbog čega smo otišli i preko toga. Nakon Evropskog prvenstva, još jedno dobro izdanje, na višem nivou”, rekao je Radović.

Naš selektor bio je s pravom ponosan na ono što su njegovi izabranici ostvarili na Svjetskom prvenstvu u Manili.

“Ponosan sam što smo bili do kraja na turniru. I ta utakmica sa Amerikom, a posebno sa Grčkom. Odigrali smo bez nekog straha, treme, a Grčka je ozbiljna ekipa, da se ne zavaravamo. Nijesmo se plašili pobjede. Sve u svemu, pozitivan nastup”, poručio je Radović, koji se osvrnuo na istorijsku utakmicu protiv Sjedinjenih Američkih Država. Bili smo u utakmici, presudio je taj njihov individualni kvalitet. Taktički, timski smo odigrali odlično. Mi nismo pogodila dva šuta koja je trebalo, oni jesu. Svakako je uvijek ljepše pobijediti”.

Radović se osvrnuo i na izjavu selektora SAD-a, Stiva Kera, koji je nakon meča reako da je Crna Gora dobro vođena selekcija.

“Prijaju pohvale takvih trenera, ali nije to samo moja zasluga. Svi se u posljednje dvije, tri godine trudimo da stvorimo neku atmosferu. I ne samo na pripremama, već tokom cijele godine. U komunikaciji smo sa igračima, ovi koji igraju u Crnoj Gori, gledamo se. Trudimo se da svima bude ugodno i da se koncentrišemo samo na košarku. To se pokazalo kao prava formula za dobre rezultate”.

Našu selekciju u narednom periodu očekuju kvalifikacije za Eurobasket, kao i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, a selektor najavljuje određene promjene u timu.

“Ovo je generacija koja je u zenitu. Imamo dosta iskusnih koji su u dobrim košarkaškim godinama. Temelj ćemo graditi na mlađima, koji će da rastu uz starije. Nadam se da će ovi stariji potrajati par godina, da odradimo bar još jedan ciklus za Evropsko prvenstvo. Priključivaćemo i mlađe”.

Crna Gora je na Svjetskom prvenstvu osvojila 11. mjeto, ostvarila tri pobjede i dva poraza, što je rezultat za respekt kada se zna kakvim resursima raspolaže naš sport.

Radović je na kraju otkrio i svoje želje.

“Ja bih volio da se okupimo ponovo u ovom sastavu, prvi put od kad sam selektor. Ne zavisi to ni od mene, ni od njih, već od okolnosti, prozora. Vidjećemo”, zaključio je Radović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve