Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Crnogorske rukometašice žele maksimum u preliminarnoj rundi Svjetskog prvenstva

Ivona Pavićević, krilo reprezentacije Crne Gore, vjeruje da se može do pobjede na startu Svjetskog prvenstva, ali je i svjesna da se Kamerun ne smije potcijeiti. 

Svjetsko prvenstvo za Crnu Goru počinje sjutra utakmicom protiv Kameruna, protiv kojeg je naša selekcija favorit bez obzira što u timu nakon svega što se dešavalo ove jeseni, neće biti ni doskorašnje kapitenke Milene Raičević.

Bronza osvojena na Evropskom prvenstvu ulivala je nadu da se i na Svjetskom prvenstvu može daleko, odnosno visoko, što bi načilo i vizu za Olimpijske igre u Parizu naredne godine.

Ivona Pavićević, krilo reprezentacije Crne Gore, vjeruje da se može do pobjede na startu Svjetskog prvenstva, ali je i svjesna da se Kamerun ne smije potcijeiti.

“Atmosfera u timu je sjajna i spremne smo za početak Svjetskog prvenstva. Dobro smo odigrale dvije kontrolne utakmice i dueli protiv Konga i Hrvatske su nam bili od velikog značaja. Naročito se to odnosi na duel protiv Konga koji je sličan protivnik kao Kamerun. Favoritkinje smo protiv Kameruna, ali to je samo na papiru. Znamo da ne smijemo da ih potcijenimo, već moramo imati maksimalan pristup od prvog minuta. Igraju dublju zonu, nemaju tipičan sistem u odbrani, tako da moramo da budemo disciplinovane i strpljive u napadu. Ne smijemo da žurimo, već svaki napad mora da bude pametno izgrađen, jer ne smiju da nam se dešavaju tehničke greške. Kamerun igra agresivnu odbranu i spremne smo da im odgovorimo na pravi način”, kazala je Pavićević.

Nakon Kameruna Crnu Goru 2. decembra očekuje Paragvaj, poom i u posljednjoj utakmici u grupi B i Mađarska kao na papiru najkvalitetniji rival.

“Idemo korak po korak, trenutno razmišljamo samo o Kamerunu i to je jedino što je bilo u fokusu od prvog dana priprema. Grupna faza je prvi korak ka većim ciljevima, tako da znamo da bi bilo dobro da ostvarimo maksimalan učinak u preliminarnoj rundi i u Geteborg odemo sa što većim brojem bodova. Imamo ciljeve, ali ne želimo ništa da obećavamo, već samo to da ćemo da idemo korak po korak i maksimalno u svakom meču”, rekla je dan pred početak Svjetskog prvenstva Pavićević.

Marta Batinović je svojim odbranama na mnogim utakmicama ulivala dodatno samopudanje saigračicama iz reprezenttacije i od nje se očekuje da i u Helsingborgu Crnoj Gori donese prevagu u završnicama neizvjesnih mečeva.

“S velikim nestrpljenjem očekujemo početak prvenstva. U potpunosti smo fokusirane na Kamerun, želimo da damo sve od sebe i da krenemo pobjedom koja bi mnogo značila pred nastavak takmičenja. Mlada smo ekipa, puno je novih igračica, što je ujedno i dobro, jer je to proces koji prolaze sve reprezentacije. Nedostaje nam četiri-pet igračica koje su bile značajne u timu, ali vrijeme radi svoje i sada sa novom generacijom i velikom energijom, želimo da gradimo svoj put, počev od ovog prvenstva. I Kamerun i Paragvaj su atipični protivnici, nemamo često priliku da igramo protiv takvih timova. Kongo je bio dobra provjera za meč koji nas očekuje na startu prevnstva, to su ujednačene ekipe. Ipak, utisak je da je Kamerun nešto ozbiljniji tim, imaju dva dobra šutera koji znaju da budu veoma neugodna. To su igračice koje pokrivaju pozicije beka i na njih moramo da obratimo posebnu pažnju. Iako smo gotovo sigurni učesnici kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre, imamo ciljeve i na ovom prvenstvu”, smatra Batinović.

Uzbuđenje prije početka svakog velikog takmičenja je ogromno, prisutna je i trema, ali tim koji je spoj mladosti i iskustva bi trebalo uspješno da prebrodi prvu fazu takmičenja.

“Najvažnije je da se dobro povežemo, da pozitivnu atmosfera u timu, prenesemo i na teren. Neke djevojke su prvi put na velikim takmičenjima, neke imaju mnogo značajnije uloge nego što je to bio slučaj do sada, zato je ovo prvenstvo veliki izazov za nas. Razmišljamo samo o tome da prođemo grupu, a onda u glavnoj rundi, korak po korak, želimo da gradimo put ka četvrtfinalu. Ovo prvenstvo treba da posluži i za ostvarivanje rezultatskih ambicija, ali i za stvaranje kompaktnog tima za ono što će biti najvažnije u narednoj godini, a to su kvalifikacije za Olimpijske igre”.

RASPORED GRUPE B

SJUTRA

Crna Gora – Kamerun 18.00

Mađarska – Paragvaj 20.30

SUBOTA

Paragvaj – Crna Gora 18.00

Mađarska – Kamerun 20.30

PONEDJELJAK

Kamerun – Paragvaj 18.00

Crna Gora – Mađarska 20.30

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve