Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora sjutra sa Hrvatskom u četvrtfinalu kvalifikacija za Svjetsku ligu

Vaterpolisti Crne Gore nakon skoro godinu dana pauze ponovo će učestvovati na velikom međunarodnom takmičenju - od 8. do 10. januara Debrecin će biti domaćin turnira evropskih kvalifikacija za plasman na F8 Svjetske lige

Vaterpolisti Crne Gore nakon skoro godinu dana pauze ponovo će učestvovati na velikom međunarodnom takmičenju – od 8. do 10. januara Debrecin će biti domaćin turnira evropskih kvalifikacija za plasman na F8 Svjetske lige.

Zbog pandemije koronavirusa, sistem takmičenja je izmijenjen, pa će “ajkule” četvrtfinalni duel sa Hrvatskom umjesto u Podgorici, igrati na turniru u Debrecinu, gdje će se za tri mjesta koja vode na završnicu boriti osam timova. Suvišno je govoriti o sjutrašnjem rivalu crnogorske selekcije. Dvije reprezentacije su odigrale dva sjajna meča na Evropskom prvenstvu u januaru 2020. godine – u grupi su Hrvati slavili 11:10, dok su “ajkule” u borbi za bronzu bile uspješnije 10:9 nakon nevjerovatnog preokreta.

“Ovo je prvo veliko takmičenje nakon godinu dana. Međutim, tokom ljeta smo bili tri mjeseca zajedno, i to nam je puno značilo. Imali smo kratke pripreme prije ovog takmičenja, i već sjutra nas čeka taj duel sa Hrvatskom, repriza čuvenog meča za treće mjesto iz Budimpešte. Radi se o jednoj od najboljih selekcija na svijetu, sigurno da su u Top 3. Uvijek igraju na jednom izuzetno visokom nivou. Znamo koliko nezgodni mogu da budu. Ovo je prilika da pokažemo koliko smo radili u proteklom periodu, da pružimo maksimum. Prije svega, ovaj turnir će biti dobar pokazatelj gdje smo trenutno pred ono najvažnije, a to su kvalifikacije za Olimpijske igre u februaru”, poručio je Stefan Vidović.

Vladan Spajić očekuje još jedan uzbudljiv meč sa hrvatima.

“Imali smo par povreda i izostanaka igrača pred ovaj turnir. Međutim, neki drugi igrači su dobili šansu. Da pružimo maksimum, odigramo dobar meč sa Hrvatskom, pa ćemo vidjeti na kraju ko će biti uspješniji. Dobro se znamo sa njima, nema nepoznanica. Mislim da će odlučiti momenat, sitnice… Ovjde nas čekaju tri sigurne utakmice i to je najvažnije, to je najveći benefit ovog turnira. Ali, daćemo sve od sebe i da rezultatski budemo uspješniji, jer u slučaju trijumfa bićemo na korak od F8 Svjetske lige”, istakao je Spajić.

Utakmica Crna Gora – Hrvatska igra se u petak od 18:15h, bolji iz tog duela ići će na pobjednika meča Italija – Mađarska. Španija u polufinalu čeka boljeg iz duela Francuska – Grčka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve