Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Crna Gora će igrati u Parizu

Naša reprezentacija će u četvrtfinalu igrati protiv evropskog šampiona Španije, koja je kroz takmičenje u grupi ostvarila direktan plasman među osam najboljih u Dohi.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igraće na Olimpijskim igrama koje će u julu početi u glavnom gradu Francuske Parizu.

Naša reprezentacija će u četvrtfinalu igrati protiv evropskog šampiona Španije, koja je kroz takmičenje u grupi ostvarila direktan plasman među osam najboljih u Dohi.

Crrna Gora je daleko od nekadašnje vaterpolo sile, ali je i pored toga izborila plasman na najveću smotru sportista nakon što je pobijedila u osmini finala Rumuniju sa 12:9 (3:5, 4:1, 2:2, 3:2).

Sada već po tradiciji Crna Gora je protiv Rumunije počela sa zaostatkom od tri gola, u Zagrebu je bilo 3:0, u Dohi, 4:1, 5:2, ali su se nakon toga probudili Konstantin Averka i Miroslav Perković i do poluvremena sa po tri gola preokrenuli rezultat.

Kada je početkom trećeg minuta treće četvrtine Aleksa Ukropina donio dva gola prednosti (9:7) činilo se da su stvari došle na svoje mjesto, ali su i danas izabranici Vladimira Gojkovića pokazali slabu igru u odbrani i često ostavljali Petra Tešanovića na vjetrometini, tako da su Rumuni prijetili iznenađenjem i u posljednjoj četvrtini.

Kada reprezentativci dva i po minuta prije kraja ulaze u jedan od posljednjih napada sa željom da zadrže loptu pola minuta kako bi Rumunima ostalo što manje nade za rezultatski povratak, jasno je kakvo je stanje duha u ekipi.

“Ajkule” su u Dohi do sada odigrale četiri utakmice, ali u nijednoj nijesu pokazale da zaslužuju olimpijsku vizu kvalitetom igre i da mnogi od njih zaslužuju zvanje reprezentativca Crne Gore.

Nakon svega viđenog do sada utisak je da se većina igrača bori za ličnu afirmaciju i da unucima jednog dana pričaju kako su igrali na Olimpijskim igrama, a ne za promociju države čiji su reprezentativci.

CRNA GORA – RUMUNIJA 12:9 (3:5, 4:2, 2:2, 3:1)

Doha – “Aspajer dom”. Gledalaca: 200. Sudije: Đerđi Kun (Mađarska), Alesandro Severo (Italija). Igrač više: 7 (4), Rumunija 6 (3). Peterci: Crna Gor 1 (1).

Crna Gora: Lazović, Brguljan, Perković 3, Averka 3, Mačić 1, Popadić 1, Vidović, Ukropina 2, Spaić, Matković 1, V. Radović 1, Tešanović (13 odbrana), Vujović.

Rumunija: Cik (osam odbrana), Lutesku, Fulea 3, Vranceanu, Prioteasa, Cepelus 1, Oanca 1, Kolodrovski 1, Đorđesku 2, Vančik, Dragušin, Neamcu 1.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve