Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Čovićeva tirada direktno u programu TV Prva

Navijači Zadra sačekali su čovjeka iz gostujućeg kluba i novinare i napali ih u subotu uveče, nakon što su doputovali na utakmicu sedmog kola Admiralbet ABA lige.

Medijsko spinovanje o napadu na Srbe u Zadru, a ne delegaciju Crvene zvezde i novinare koji su uslužni servis Nebojče Čovića i beogradskog kluba nastavljena je jutros uključenjem vlasnika kluba Nebojše Čovića u program TV Prva.

Navijači Zadra sačekali su čovjeka iz gostujućeg kluba i novinare i napali ih u subotu uveče, nakon što su doputovali na utakmicu sedmog kola Admiralbet ABA lige.

Srpski mediji i Čović napad predstavljaju kao novo ustaško divljanje i napad na srpstvo, iako je hrvatska policija već uhapsila odgovorne za napad.

Međutim u toj “delegaciji” Crvene zvezde bilo je i 25 navijača Crvene zvezde, koje je klub vodio u Barselonu.

“Ekipa je iz Barselone, sa nekih 25 naših simpatizera, doputovala je u Zadar. Na samom aerodromu su fotografisani, ‘tipovani’ i praćeni. Novinari su bili u jednom hotelu, član UO i prijatelj u drugom hotelu. Prvo su sačekani novinari, koji ničim nisu provocirali, napadnuti su od maskiranih napadača. Potom su napadnuti član UO i prijatelj. I njih su napali maskirani napadači, šutirali su ih nogama”, opisao je Čović, pa nastavio.

Čović je održao slovu o obezbjeđenju “delegacije” Crvene zvezde, mada se nigdje u svijetu ne obezbjeđuje pratnja za nenajavljen dolazak navijača i simpatizera jednofg kluba.

Čović je javnost obavjestio i da su još 8.novembra dobili upozorenje da će biti incidenata, pa su valjda u namjeri daih spriječe poveli svojih 25 momaka.

“Nisu preduzete mjere koje bi morale, jer su se navijači Zadra ‘Tornado’ oglasili 8. 11. i najavili da će ‘njihova strast i energija odbraniti svoj teren’. Zadar i Zvezda su imali niz utakmica i u Beogradu i ovdje i nikada nismo imali probleme. Upozorili smo i ABA ligu, vrlo inertno su reagovali na tu objavu 8. novembra. Vidim da su tek noćas oko 1 sat dali saopštenje na engleskom jeziku. Degutantno je, ali nje naše da širimo paniku i mržnju, nego da probamo da odigramo utakmicu. U našoj delegaciji ima puno djece, od 13 do 15 godina, ali ne znam šta su u Zadru očekivali da će biti navijača. Hrvatska policija se nakon incidenta korektno ponjela. Samo da napomenem, znate šta bi se desilo da se ovo desilo negde u Srbiji, Hrvatska bi sigurno tražila sankcije Srbiji. U Zadru igra i bivši igrač Zvezde Arijan Lakić, Srbin”.

Na Fejsbuk objavi Zadra pozvani su navijači da ispune dvoranu “Krešimir Ćosić” do poslednjeg mjesta i poručili da, ako se Zvezda ne pojavi, dobiju utakmicu sa 30:0.

“Zvezda nikad nije bježala sa terena, izaćiće na teren i igrati utakmicu. Ali ta utakmica mora da bude u sportskim okvirima, bez vređanja i ništa nesportski. A to ko će izgubiti za zelenim stolom, ako se i desi, to će ići u prilog nekom drugom. Zvezda će igrat utakmicu, ali će voditi računa o bezbjednosti i hoće li biti vrijeđanja. Sva odgovornost je na ABA ligi, na direktoru Cvetkoviću i Miliji Vojinoviću. Svi oni su dobro plaćeni i treba da rade svoj posao. ?Tornado? je osjetio prozvanim poslije meča sa Megom u Beogradu prošle nedjelje, tu su se osjetili oštećeni zbog suđenja. To nema nikakve veze sa nama, čak je i trener Zadra dao korektnu izjavu. Ako punite dvoranu da biste izvršili linč i harangu, onda oni neka igraju svoje igre i igrice”.

Naravno srpski mediji i Čović ne propuštaju priliku da povređene u Zadru okarakterišu kao, prije svega, Srbe, a ne članove “delegacije” Crvene zvezde.

Ipak, dobra je vijest, što su napadnuti članovi Zvezdine delegacije dobro i u stabilnom stanju?

“Novinarima su sanirane povrede, sa kopčama, a član UO i njegov prijatelj su snimani, ali im nisu polomljena rebra jer su šutirani na zemlji. Svi oni su smješteni u hotelu u kom je Crvena zvezda i biće ispraćeni na meč bezbjedno. Moram da podvučem da je hrvatska policija bila korektna, ali mora da se zna da ovo nije izolovan incident. Napadači su se identifikovali u saopštenju 8. novembra kada su sve ovo najavili”, zaključio je Nebojša Čović u uključenju iz Zadra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve