Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Čović sad i u Evroligi dijeli moralne lekcije

Predsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović je potpuno izgubio kompas i više nema kontrolu nad svojim ponašanjem, pa je nakon silnih saopštenja pred mečeve Admiralbet ABA lige i KLS počeo da dijeli moralne lekcije i uoči utakmica svog kluba u Evroligi.

Poslije napada na Partizan, Budućnost, Cedevita Olimpiju, Cibonu na red je došao i Etore Mesine i Armani.

Moralna gromada Nebojša Čović odlučio je ovog puta da prozove jednog od najboljih evropskih trenera, a zašto ne bi Mesinu, kad je već prozivao i najboljeg – Željka Obradovića Čović se oglasio dan prijee meča Crvene zvezde i Armanija (petak, 20.30 časova) i govorio o poruci koju je Mesina, trener italijanskog tima, nedavno poslao u vezi sa plejmejkerom crveno-bijelih Šabazom Nejpijerom.

“Čeka nas dosta težak meč, ali možemo to da pobijedimo i mislim da nas je trener Mesina dosta zadužio, napao je našeg igrača Šabaza Nejpijera, koji se vraća poslije slomljenog nosa”, rekao je Čović.

U italijanskim medijima nedavno je objavljena Mesinina izjava da

“Šabaz Nejpir Hoće da se vrati u Armani”, za Čovića je to napad na Nejpira, ali znajući njegovu neuralgičnost možda i jeste u njegovom svijetu.

U svakom slučaju, meč Zvezde i Armanija nosi značaj za oba tima, jer se crveno-bijeli još oporavljaju od lošeg perioda uoči dolaska Janisa Sferopulosa, a Italijani su počeli sezonu neočekivano loše, sa skorom 3-6, iako imaju najboljeg strijelca Evrolige Nikolu Mirotića.

Nikome u svijetu košarke nije jasno zašto Čović uoči svake važne utakmice mora da ide po beogradskim tv stanicama i talasa, da se stavlja u centar pažne, kada bi za to valjda relevantniji trebali da budu trener i košarkaši.

Predsjednik Reala Florentino Perez je mnogo značajnija ličnost u svijetu sporta, ali i privrede, ali se on pre mečeve kraljevskog kluba ne pojavljuje po španskim medijima i ne smara svojim saopštenjima ljubitelje sporta u sovjoj zemlji, asasvim sigurno bi imao mnogo toga pametnijeg da saopšti.

“Mi smo sad prvi u ABA ligi i trudićemo se maksimalno da zadržimo tu pol-poziciju, vodeći računa o regularnosti. Što se tiče Evrolige, igramo sa Armanijem i pozivam navijače da dođu u što većem broju u Štark arenu. Teška je Evroliga, tu nema slabog tima i moramo da budemo maksimalno mobilisani, da napravimo što bolji rezultat, ali sa prioritetom da u ABA ligi sačuvamo prvu poziciju i da sljedeće sezone opet igramo Evroligu, što nam je ključni cilj”, rekao je Čović.

Čović priča o regularnosti, a Admiralbet liga postaje neregularna onog trenutka kada Crvena zvezda i FMP odigraju prvi međusobni meč, što se ove sezone već desilo, koji je već 12 godina uvijek namješten i gotovo bez ozbilje igre Crvena zvezda je dobila 37 mečeva zaredom.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve