Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Cibona nezgodan rival u svojoj dvorani

SC Derbi je kandidat za plasman u plej-of, pošto se nalazi na osmom mjestu sa polovičnim učinkom.

Košarkaši SC Derbija sjutra gostuju Ciboni na zatvaranju 21. kola ABA lige. Trener “studenata” Dejan Jakara kazao je da je Cibona ekipa koja je kombinacija mladosti i iskustva, te da posebnu pažnju moraju da obrate na šut rivala za tri poena.

SC Derbi je kandidat za plasman u plej-of, pošto se nalazi na osmom mjestu sa polovičnim učinkom.

“Cibona je ekipa koja odlično igra u svojoj dvorani. Kombinacija je mladih i iskusnih igrača i kao ekipa igra veoma pametnu košarku. Svi mogu da pogode šut za tri poena što ih čini još boljim i težim za čuvanje, jer se na taj način svima otvara više prostora u napadu”, rekao je Jakara.

Cibona je slavila u prvom dijelu sezone u SC “Morača” 101:93.

“Trenirali smo dobro, nismo sada u najboljem ritmu jer nam je falilo šest igrača koji su bili u reprezentaciji, ali daćemo sve od sebe da dođemo do nove pobjede. Siguran sam da ćemo dati svoj maksimum, pa ćemo vidjeti za šta će to biti dovoljno i šta će nam na kraju donijeti”, poručio je Jakara.

Krilni centar “studenata” Emir Hadžibegović poručio je da je ekipa svjesna težine zadatka.

“Čeka nas neugodna i veoma kvalitetna Cibona. U prvom krugu smo izgubili od njih i sigurno ćemo željeti da se revanširamo. Izuzetno je bitno da im ne dozvolimo da dolaze do otvorenih šuteva jer su tu i najkvalitetniji. Poslije osvojenog Kupa želimo da nastavimo niz pobjeda i na ovom gostovanju”, poručio je Hadžibegović.

Cibona je daleko od kvaliteta nekadašnjeg evropskog velikana, a nakon reprezentativne pauze he odigrala jedan meč i savladala Šibenku u Prvenstvu Hrvatske (89:75).

“Derbi igra veoma dobro, nije slučajno što su osvojili Kup Crne Gore protiv Budućnosti. Očekujem jednu tešku utakmicu. Trener Jakara radi dobar posao, mogu reći da igraju još bolje nego prije i sigurno nam neće biti lako. Međutim, vjerujem da ćemo uz podršku naših navijača uspjeti da dođemo do pobjede”, poručio je trener Cibone Dino Repeša.

Zagrepčani su nakon 20 kola 12. na tabeli Admiralbet ABA lige sa svega sedam pobjeda i čak 13 poraza.

“Derbi je mlada i talentovana ekipa koja pretenduje na plej-of. Eventualna pobjeda protiv nas im je jako bitna, ali uz navijače mislim da imamo dobru priliku da dođemo do trijumfa. Pripreme su, uprkos manjku vremena, protekle dobro – dok je jedan dio ekipe igrao protiv Šibenke, mi ostali spremali smo se uz kondicione trenere tako da nema brige, spremni smo za Derbi”, kazao je košarkaš Cibone Tomislav Buljan.

Meč u Zagrebu počinje u 19 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve