Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost u Rumuniju putuje oslabljena, ali sa jasnim ambicijama

Sjutrašnji duel u dvorani “Trojan” počeće u 17.30h

Rukometašice Budućnosti sjutra će u okviru četvrtog kola Lige šampiona igrati u gostima protiv rumunske Valčee.

Foto: Twitter

Dame Dragana Adžića prije dvije subote rutinski su “odradile” rumunskog šampiona (23:19), sada će recept za pobjedu biti isti, s tim da će naš prvak biti žestoko oslabljen neigranjem kapitenke Milene Raičević i golmanke Marine Rajčić.

“Biće nam teško, ne samo zbog sjajne atmosfere na tribinama koje ima ovaj klub, već i zbog kvaliteta protivnika. Idemo spremne, ali i znatno oslabljene, jer će nam nedostajati Milena i Marina”, poručila je pivotkinja “plavih” Tatjana Brnović.

Supervažan tandem u koncepciji Dragana Adžića praktično je nezamjenjiv, ali…

“To je veliki hendikep za nas, jer nas nema mnogo, a njih dvije su dio prve postave, pokretači ekipe… Međutim, njihov izostanak pokušaćemo da nadomjestimo još većom borbenošću, energijom i zajedništvom”, dodala je Tatjana.

Recept za pobjedu, nakon duela u “Morači”, trebalo bi da je poznat…

“Prije svega, treba da smanjimo ili svedemo na minimum tehničke greške u napadu, da spriječimo kontre i lake golove rivala. Tako ćemo dati sebi više vremena za vraćanje u odbranu u svakom slučaju sve od nas počinje”, smatra Brnovićeva.

Zaštitni znak Ramniku Vlčee je brz napad, a Budućnost godinama ima najbolji lijek za takve ekipe…

“Njihova tri beka su Špankinje, to je ta njihova škola igraju brzo, prate jedna drugu, nadovezuju se, bez puno stajanja. Vidjelo se i u prošlom meču da praktično nismo imale vremena da odmorimo u odbrani. Moramo, kao u tom duelu da odigramo maksimalno odbranu, da sve budemo jedna uz drugu, pokretljive… Jedino tako možemo da se nadamo dobrom rezultatu u toj utakmici”, zaključila je mlada nada Budućnosti.

Sjutrašnji duel u dvorani “Trojan” počeće u 17.30h.

Izvorcdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve