Petak, 10 Maja, 2024
Rubrika:

Budućnost sjutra protiv Rapida: Ne žele da se samo domaćin pita

Liga šampiona za rukometašice

Protiv ambicioznog Rapida, koji je pojačan u međuvremenu sa bekovima – holandskom reprezentativkom Estevanom Polman i iz Srbije Anđelom Janjušević, Budućnost Bemaks će u neđelju probati da odigra perfektnu odbranu i približi se cilju – egal utakmici.

,,Plave“ u nastavku Lige šampiona čeka možda i najteže gostovanje. Prvo zbog same snage protivnika, a onda i zbog navijača, jer je dvorana rasprodata. Otežavajuća okolnost je neigranje Ivone Pavićević (još se oporavlja od povrede), a pitanje je koliko će sa desnog krila pružiti mlada Nađa Kadović koja se tek oporavila.

– Vidjećemo koliko će Nađa pružiti. Nadam se da će koliko-toliko da ima doprinos, a probaćemo i ovu poziciju da pokrijemo sa našim bekovima i pivotima – kazala je Bojana Popović, ohrabrena izdanjima ekipe u finišu prošle godine.

O Rapidu se sve zna. Od bekova sve kreće, a izostanak srednjeg beka, španske reprezentativke – Fernandes, koja je bila najbolja u remiju u Podgorici, nadomješten je sa sjajnom Polman.

– Ekipa sa mnogo strankinja koja se bori za titulu u Rumuniji. Napravili su veliki projekat kako bi što dalje došli u Ligi šampiona. Imali smo priliku da ih kod kuće pobijedimo, međutim na kraju smo izvukli neriješeno. Očekujemo drugačiju utakmicu u nedjelju, a djevojke će osjetiti pune tribine. U Rumuniji se voli rukomet, podržavaju ekipe, a iskreno se nadam da će u takvoj atmosferi naš tim pronaći dodatni motiv i igrati bez nervoze. Takvo fudbalsko navijanje može da pokrene dobre stvari. Naravno, neće bit lako, ali je ovo dobar način da u punoj dvorani djevojke dođu do novog iskustva. Vidjećemo kako će odreagovati.

Naš tim je dva puta pravio pauzu, nakon EP i prazničnih dana, a onda je polako krenuo u rad.

– U ovom periodu su dobro radile, nemam zamjerki i sigurna sam da će dati sve od sebe kao i do sada.

Od mnogo detalja zavisiće igra ,,plavih“, a Popović očekuje manji broj tehničkih grešaka i više odlučnosti u napadu.

– Pokušaćemo da igramo ponovo svoju igru i smanjimo greške koje bi mogle da nas dovedu do situacije da se teško branimo. Poenta je uvijek biti miran i skoncentrisan za ono što radiš.

Rapid je napadački jedna od najmoćnijih ekipa u Ligi šampiona sa 304 postignuta gola na devet utakmica (u prosjeku postiže skoro 34 gola).

– Bekovi dominantno vuku ekipu. Smatram da je naša odbrana ,,šest na šest“ na skoro svakoj utakmici na zavidnom nivou. A ono na čemu potenciram je napad koji mora da bude disciplinovan, odlučan i sa manjim brojem neiznuđenih grešaka. Ne smijemo protivniku da poklanjamo nešto što nije zaslužio. Ako smanjimo greške možemo i u gostima, i to protiv ovakve ekipe, da igramo. Osim toga, moraćemo vrhunskoj ekipi da sabijemo dodatnu energiju koju će dobiti sa tribina. Znači, odbrambeno sigurno možemo da se sastavimo i zaustavimo to što igraju, ali i napadački moramo dobro da odgovorimo i ne dozvolimo lakim golovima da riješe utakmicu. Tanka je linija između egala, pobjede ili poraza od deset golova. U nekoliko tehničkih grešaka utakmica može da ode u ono što ne želimo. Zato potenciram da budu odgovorne prema lopti i odlučnije na gol jer se tada manje griješi – jasna je Popović.

Polako se sve uključuju

Mnoge mlade igračice, zbog povreda onih koje su bukvalno nezamjenljive, dobile su šansu. Utisak je da su se ,,probudile“ u sistemu koji forsira stručni štab.

– Šansu iskoristiš ili ne. Neko više ili manje gradi sebe, a definitvno na utakmicama se dolazi do drugačijeg iskustva. Mi nemamo jaku domaću ligu koja je potrebna mladim igračicama da sve ono što rade na treninzima osjete na utakmicama. A definitivno ništa kao utakmica ne može da podigne samopouzdanje, što je i prirodno. Ponekad, zbog same situacije, teško je da se sa klupe uhvati ritam, a nama nije jednostavno ,,miksati“ – jasna je Popović.

Grupa A

Subota

16.00 – Banik Most – Bukurešt

18.00 – Odenze – Brest

18.00 – Vajpers – FTC

Neđelja

16.00 – Krim – Bitighajm

Grupa B

Subota

16.00 – Đer – Storhamar

Neđelja

14.00 – Lokomotiva – Kastamonu

16.00 – Rapid – Budućnost Bemaks

16.00 – Mec – Esbjerg

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve