Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Budućnost mora da riješi FMP, još je rano da se misli o Partizanu

Pobjednik ovog duela ide na megdan Partizanu u polufinalu. Svi vjeruju da će to biti Budućnost

Budućnost Voli kreće u završnicu sezone u ABA ligi.

Čekaju je dueli sa FMP-om u četvrtfinalu koji će dati odgovori na pitanje da li “plavi” imaju snage da uđu u borbu za šampionski prsten.

Prvi meč je večeras od 21 sat u “Morači”, drugi u srijedu u Železniku, a eventualna majstorica bi se igrala 8. maja, takođe u Podgorici.

Pobjednik ovog duela ide na megdan Partizanu u polufinalu. Svi vjeruju da će to biti Budućnost.

“FMP je maksimalno iskoristio to što je imao jedan meč sedmično, ali to ne mijenja činjenicu da je riječ o timu koji je vrlo radan, agresivan, aktivan i podvlačim – vrlo ambiciozan. Prihvatiće ulogu autsajdera veoma rado. Ne predaju se, nemaju respekta, ako izađeš “drugačije glave”, osim da igraš protiv ekipe koja hoće da se takmiči, samo možeš da kreiraš probleme”, rekao je trener Budućnosti Aleksanda Džikić.

Džikić očekuje od svakog igrača da pruži sve što ima.

“Naši najbolji igrači moraju da daju nešto više od poena. Nema zamjene za trčanje, za skok, zagrađivanje, odbranu… To moramo da uradimo kao tim u ovim mečevima. Sada ćemo da vidimo koliko smo ozbiljni, jer će protivnik da nas natjera na to. FMP je respektabilan tim, zaboravilo se da je dugo bio u samom vrhu”, istakao je Džikić.

Pričao je Džikić i o problemima koje ima Budućnost cijele sezone.

“Ima stara izreka – čovjek planira, bog mu se smije. Mi smo imali toliko pehova, pričali smo o njima, pa su ljudi komentarisali da stalno kukamo. Prestali smo da pričamo, samo iznosimo činjenice. Svi igrači nisu 100 posto, ali i od njih očekujem da daju sve od sebe da pomognu timu da pobijedi. Nekada moraš da radiš ono što je dobro za tim, a ne za tebe. Neko to shvati, neko ne…”, naglasio je Džikić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve