Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Briljira u Sloveniji: Ilija Martinović se nada pozivu među hrabre sokole

Jedan od najzaslužnijih što je Aluminij apsolutni hit u Sloveniji i klub sa najčvršćom odbranom, što potvrđuje i podatak da je primio najmanje golova u ligi, svakako je Ilija Martinović, 25-godišnji Cetinjanin

Aluminij iz Kidričeva možda nije toliko poznat klub jer je iz malog mjesta na Dravi, uz samu granicu sa Austrijom, a u Sloveniji poznatom po fabrici aluminija. Baš zbog nje je i klub dobio ime, koji ove sezone ima čeličnu odbranu!

Martinović, Foto: Cdm.me

Jedan od najzaslužnijih što je Aluminij apsolutni hit u Sloveniji i klub sa najčvršćom odbranom, što potvrđuje i podatak da je primio najmanje golova u ligi, svakako je Ilija Martinović, 25-godišnji Cetinjanin. Bivši štoper Lovćena i mlade reprezentacije Crne Gore, već treću sezonu standardni je prvotimac ove ekipe, a s obzirom na to da je često u timu kola, po mnogima je upravo Martinović jedan od najboljih defanzivaca Prve lige Slovenije.

“Za sad teče po našim notama, kako smo i zamislili. U vrhu smo tabele, gdje je prilično gusto s obzirom da se tu nalaze još Mura, Maribor i Olimpija , izuzetno jaki konkurenti sa kojima se narodski rečeno ,,rvamo” za svaki bod i gdje uzajamno jedni drugima dajemo podstrek za više, bolje, jače, jer rivalitet godi”, kaže za Arenu Ilija Martinović, čiji Aluminij zauzima nakon 16. kola treće mjesto.

Martinović nije slučao napravio odluku da 2017. godine ode iz Lovćena u Aluminij, ali svakako daje teško mogao očekivati da će već treću sezonu biti u istom klubu.

“Treća sezona kako sam stigao u divnu zemlju Sloveniju. Nju jednostavno ne možete da ne volite. Po aršinu njihove prijatnosti, učtivosti, kolegijalnosti definitivno mjere svoju cijenu, a ona je visoka. Kad govorimo o mom klubu, doživlja nevjerovatan progres na svim poljima organizaciono, tehnički, fudbalski, a taj progres nije od juče, već traje par godina. Vrhunac tek slijedi. Imamo mladu ekipu gledajući po godinama, ali saigrači su ozbiljni profesionalci i koji igrama pokazuju da u fudbalu godine i nijesu bitne. Šef nam često ponavlja taj aksiom, da u svakoj priči gdje je imperativ na sebi, kolektiv nema što da traži. Kohezija vlada između nas i temelj je našeg puta. Napredujemo iz vikenda u vikend. Naša budućnost nas traži i radimo za nju svakodnevno”, slikovito je opisao Martinović.

Alumunij je hit u vrhu je tabele, primio je najmanje golova u ligi, prošao u polufinale Kupa i definitivno pokazuje daje spreman za velike stvari, očigledno veće nego što se očekivalo.

“Zacrtali smo na početku sezone ciljeve koje ćemo nastojati dostići, a neke smo već preskočili i ostvarili. Te granice se sada pomjeraju. Jer granice su samo iluzije. Nepobitna činjenica je da igramo fantastično. U polufinalu smo Kupa i dijelimo drugo mjesto na tabeli u prvenstvu. Za klub koji ima skroman budžet upoređujući nas sa ostalim timovima, definitivno radimo dobar posao. Primjera radi, Maribor je imao premiju od 100.000 eura da nas dobije u prvenstvu, to je skoro pola našeg godišnjeg proračuna”, objasnio je Martinović.

Ilija Martinović nakon mlade, nije imao priliku za sada da bude u najjačem nacionalnom timu Crne Gore.

Dobrim partijama skrenuo je pažnju na sebe u Sloveniji, možda je bilo očekivano da već bude makar na širem spisku, ali sjajni defanzivac ne gubi nadu.

“Na meni je da igram, da se dokazujem i da iz dana u dan napredujem. Želja naravno da postoji, to je najveći san bez dileme. Uradiću sve da ga ostvarim. Zato želim da budem sve bolji i bolji”, skromno je istakao Martinović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve