Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Bio je urednik “Cetinjskog lista”: Preminuo Ranko Jovićević

Ranko Jovićević rođen je 02. oktobra 1958. godine na Cetinju, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Na Prirodno – matematičkom fakultetu, odsjek geografija, u Beogradu, diplomirao je 1985. godine. Po završetku studija radio je kao novinar, a potom i pet godina kao urednik „Cetinjskog lista“

Nekadašnji urednik “Cetinjskog lista” i dugogodišnji sportski radnik, dobitnik brojnih priznanja, Ranko Jovićević, preminuo je juče na Cetinju.

Jovićević, Foto: Cetinjski list

Ranko Jovićević rođen je 02. oktobra 1958. godine na Cetinju, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Na Prirodno – matematičkom fakultetu, odsjek geografija, u Beogradu, diplomirao je 1985. godine.

Po završetku studija radio je kao novinar, a potom i pet godina kao urednik „Cetinjskog lista“.

U tom periodu sarađivao je sa više jugoslovenskih listova, kao što su „Večernji list“, „Politika ekspres“, „Oslobođenje“, „Dnevnik“, „Pobjeda“, „Sportski žurnal“, „Sportske novosti“, te revije „Vikend“, „Nada“, „Tempo“, i „SN“.

Više od 25 godina prisutan je u cetinjskom sportu. Objavio je sportske publikacije „Od snova do zvijezda“, „Lovćenu, volimo te“, i knjigu o atomobilizmu „Od makadama do zlatnih kaciga“.

Dobitnik je Trinaestonovembarske nagrade Cetinja za 1998. godinu, Plakete za najboljeg sportskog radnika Cetinja za 2002. godinu, kao i više priznanja za doprinos razvoju crnogorskog automobilizma.

Do smrti je obavljao funkciju izvršnog direktora Auto Lovćen SPI d.o.o.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve