Subota, 11 Maja, 2024
Rubrika:

Baćović: Da budemo na visini zadatka

SC Derbi je u prošlom kolu dobio važan meč protiv Zadra, nakon produžetka, u meču u kojem je prva četvrtina bila najefikasnija u istoriji ABA lige (35:34 za Podgoričane)

Košarkaši SC Derbija su drugi put u sezoni „vezali“ dvije pobjede (Igokea, Zadar), a večeras u Zagrebu protiv Cibone (od 21 čas) pokušaće prvi put da zabilježe treću uzastopnu pobjedu ne samo u ovoj sezoni, već uopšte u ABA ligi.

Dva tima su trenutno izjednačena na tabeli ABA lige sa po šest pobjeda i osam poraza, a interesantno je da je Cibona dva puta pravila serije od po tri pobjede, pri čemu je drugu u prošlom kolu prekinuo Partizan. SC Derbi ima bolji međusobni skor u ABA ligi, sa dvije pobjede, obje kod kuće (drugu su Podgoričani ostvarili ove sezone sa 97:84), i porazom prošle sezone u Zagrebu. „Studenti“ će pokušati da se protiv „cibosa“ domognu prve pobjede u gostima, samim tim i ostanu u zoni plej-ofa…

– Cibona je u posljednje vrijeme imala dobre partije. Kao svako, ni ovo gostovanje neće biti lako, samim tim nas protiv Cibone očekuje težak protivnik. Cibona igra dosta bolju košarku od našeg prethodnog susreta, ali to nije mjerilo. Moramo dobro da se pripremimo i budemo na visini zadatka, kako bismo se kući vratili sa bodovima – kaže za Pobjedu centar SC Derbija Vasilije Baćović.

SC Derbi je u prošlom kolu dobio važan meč protiv Zadra, nakon produžetka, u meču u kojem je prva četvrtina bila najefikasnija u istoriji ABA lige (35:34 za Podgoričane).

– Utakmica sa Zadrom je bila očekivano teška i napeta od samoga starta i puna drame, pogotovo u završnici utakmice gdje su se i igrali produžeci. Utakmica je bila fizički zahtjevna, a na kraju smo upisali važne bodove – dodaje Baćović, koji je protiv Zadra bio jedan od najboljih na terenu, sa 10 poena, osam skokova, četiri blokade, dvije asistencije i jednom ukradenom loptom.

Baćović ističe da je za njega i saigrače „svaka pobjeda podjednako važna“.

– Najbitnije je da se vidi da podižemo formu i da bolje igramo u oba pravca. Mislim da možemo i želimo više.

Baćovića su povrede u posljednje dvije sezone sputavale da ima kontinuitet dobrih igara, ali je meč protiv Zadra, najbolji u njegovoj abaligaškoj karijeri, pokazao koliko može da doprinese igri i uspjehu ekipe.

– Gledam da najbolje iskoristim svaku šansu koju mi trener pruži i da dam svoj maksimum na terenu. Poslije tri uzastopne povrede ove sezone, želio sam da se vratim što prije na teren i dostignem željeni nivo forme i na taj način pomognem ekipi. Utakmica protiv Zadra mi je pomogla da podignem samopouzdanje i da vjerujem u to što radim – zaključio je Vasilije Baćović.

Danas

17.00 – Igokea -Mega

19.00 – Cedevita Olimpija-Split

21.00 – Cibona -SC Derbi

Neđelja

17.30 – Zadar -Mornar

19.30 – Budućnost Voli -C. zvezda

Poneđeljak

18.00 – Partizan -MZT

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve