Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Australijski ministar: Ne radimo sve ovo zbog Đokovića

Stručnjaci sastavljeni od ljekara iz oblasti imunologije, zaraznih bolesti i opšte prakse će procijeniti učešće nevakcinisanih tenisera, pa postoji mogućnost da u toj grupi bude i Đoković, pod uslovom da već to nije uradio

Dilema da li će i pod kojim uslovima Novak Đoković igrati Australijan open i dalje traje.

Stručnjaci sastavljeni od ljekara iz oblasti imunologije, zaraznih bolesti i opšte prakse će procijeniti učešće nevakcinisanih tenisera, pa postoji mogućnost da u toj grupi bude i Đoković, pod uslovom da već to nije uradio.

– Ako odluči da se ne vakciniše i njegov slučaj ne bude primljen u stručnu komisiju, neće igrati Australijan open. Da bi ušao na turnir mora da ima dobar izgovor da objasni nevakcinaciju, rekao je ministar sporta u državi Virdžinija Martin Pakula.

– Ako ljudi misle da smo ovo uradili kako bismo dali šansu Novaku da igra, jako griješe. Svi koji učestvuju moraju da budu vakcinisani ili da imaju značajan razlog zašto nisu to uradili. Nije na meni, niti premijeru ili bilo kom drugom političaru, da odlučujemo ko će da igra. Procijeniće komisija stručnjaka, istakao je Pakula.

Australijan opet se igra od 17. do 30. januara.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve