Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

ATP: Nemamo dokaze da kaznimo Zvereva za porodično nasilje

U saopštenju se zaključuje da će ATP preduzeti mjere ako se pojave novi dokazi

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) saopštila je da neće preduzeti sankcije protiv Aleksandra Zvereva, pošto nema dovoljno dokaza da kazni njemačkog igrača za porodično nasilje.

ATP je u oktobru 2021. godine pokrenula istragu o navodima o fizičkom i psihičkom nasilju koje je iznijela Ruskinja Olga Šaripova, koja je bivša djevojka Zvereva.

Šaripova, Zverev i još 24 osobe saslušane su tokom istrage koja je trajala 15 mjeseci, a njemački teniser je demantovao sve navode. ATP je naveo da je Zverev sve vrijeme sarađivao sa istražnim organima.

„Na osnovu odsustva pouzdanih dokaza ili svjedočenja, kao i kontradiktornih izjava Šaripove, Zvereva i drugih intervjuisanih, istražitelji nisu mogli da utvrde da su optužbe za nasilje osnovane. ATP neće pokrenuti disciplinski postupak protiv Zvereva. Ozbiljnost i složenost optužbi zahtijevali su pedantan istražni proces i značajna sredstva. Takođe je zahtijevalo da se obratimo specijalizovanim istražiteljima, po prvi put u istoriji ATP-a“, izjavio je direktor ATP-a Masimo Kalveli.

U saopštenju se zaključuje da će ATP preduzeti mjere ako se pojave novi dokazi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve