Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

AO: Đoković nadmudrio Zvereva za polufinale protiv ruske senzacije

Prvi reket svijeta u četvrtfinalu je savladao Njemca Aleksandra Zvereva u četiri seta 6:7, 6:2, 6:4, 7:6, pa će u polufinalu igrati protiv najveće senzacije turnira Rusa Aslana Karaceva koji je savladao Bugarina Grigora Dimitrova takođe u četiri seta 2:6, 6:4, 6:1, 6:2

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Australian opena.

Prvi reket svijeta u četvrtfinalu je savladao Njemca Aleksandra Zvereva u četiri seta 6:7, 6:2, 6:4, 7:6, pa će u polufinalu igrati protiv najveće senzacije turnira Rusa Aslana Karaceva koji je savladao Bugarina Grigora Dimitrova takođe u četiri seta 2:6, 6:4, 6:1, 6:2.

Šesti teniser svijeta je prvi nametnuo ritam i odmah napravio brejk za 0:2. Đoković je uspio da se vrati u momentu kada je Njemac servirao za set i sigurnim servisom u narednom omogućio da se set odluči u tajbrejk. Zverev je bio sigurniji i s 8:6 u tajbrejku priveo set kraju u svoju korist.

U drugom setu potpuna dominacija Đokovića. Srbin je odmah povezao četiri gema u nizu i rutinski osvojio set s 6:2.

U trećem setu kao i u prvom Zverev odmah pravi brejk pri rezultatu 2:4, da bi Novak ponovo povezao četiri gema za 6:4 i preokret u rezultatu.

I četvrti set Njemac započinje brejkom i potvrđuje ga za 0:3. Srbin je uspio da ga vrati u petom gemu i vrati rezultatsku ravnotežu, da bi nakon toga oba tenisera čuvala svoj servis i odveli set u tajbrejk. Đoković je još jednom pokazao zašto je najbolji teniser i s 8:6 u tajbrejku i riješio meč u svoju korist.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve