Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Andrija Delibašić: Prelazni rok za nas završen, ne pristajemo na ucjene menadžera i igrača

Igor Ivanović, Miloš Raičković i Stefan Vukčević, koji su stigli ove zime, potpiali su dvogodišnje ugovore, a momci kojima je u junu isticao ugovor Miloš Brnović i Uroš Ignjatović produžili su saradnju.

Sportski direktor Budućnosti Andrija Delibašić kazao je da je za “plave” prelazni rok praktično završen, te da je dobra stvar što će okosnica tima biti sačuvana i u narednoj sezoni. Poručio je i da dok je on na funkciji, menadžeri i igrači neće moći da ucjenjuju klub.

Igor Ivanović, Miloš Raičković i Stefan Vukčević, koji su stigli ove zime, potpiali su dvogodišnje ugovore, a momci kojima je u junu isticao ugovor Miloš Brnović i Uroš Ignjatović produžili su saradnju.

“Moja zamjerka kada sam došao, a i ranije dok sam bio u klubu je bila ta što se nije vodilo računa o igračkom kadru na vrijeme. Jednostavno, kasnilo se u mnogo situacija. Sada pokušavamo da imamo dobar tajming i da se stvari dešavaju na vrijeme”, poručio je Delibašić.

On se osvrnuo na dolazak napadača Đorđa Despotovića…

“Iskreno, komplikovano je vratiti igrača u Crnu Goru koji se ostvari u inostranstvu. Teško ga je ubijediti da dođe, pogotovo ako je aktuelni, potencijalni ili bivši reprezentativac. Međutim, uspjeli smo jer je kod igrača u jednom trenutku prevagnula ili ljubav prema klubu ili igranje za najveći klub u državi i borba za trofeje ili vjera u projekat koji smo iznijeli”, dodao je Delibašić.

Naglasio je i da je veliku ulogu u povratku iskusnih igrača, kao i u dolasku Despotovića, odigrao trener Mladen Milinković.

“On je radio sa svim tim momcima, pa onda znaju kakav je i trener i čovjek. Naravno, ništa ne bismo mogli bez podrške opštine koja je vlasnik kluba, izvršnog direktora Novaka Novakovića i predsjednika Balše Pejovića koji su se potrudili da završe sve operativne stvari i do sada su aminovali sve naše planove i projekte. Još jednom kažem, mislim da smo napravili kvalitetan tim i da je cilj titule ili duple krune ostvariv. Ne treba da trošimo riječi o ambicijama Budućnosti”, jasan je Delibašić.

Delibašić napominje da je ekipa napravljena kao spoj mladosti i iskustva.

“Na ljeto smo doveli Adnana Orahovca koji je postao stub odbrane, vratili smo Milana Vukotića koji je jedan od najvećih talenata Crne Gore i iskreno vjerujem da ima još vremena da eksplodira, zatim i Ivana Bojovića koji je uvijek upotrebljiv, a doveli smo Tonćija Mujana koji je odigrao četiri-pet dobrih utakmica. Čini mi se da smo i tada uspjeli da nađemo kvalitet, a siguran sam da smo pored igračkih dobili ljudski kvalitet, što je meni važno.Generalno kad pogledamo ljeto i sada zimu, mislim da smo sklopili kvalitet, iskustvo i mladost i nadam se da će to biti dovoljno da krunišemo sezonu na pravi način”, istakao je Delibašić.

Budućnost se trenutno nalazi u Antaliji, a prvi meč odigraće u četvrtak protiv mađarskog Debrecina.

“Nikada ne možemo da kažemo da je prelazni rok završen dok nije definitivno datumski kraj, a šef stručnog štaba i ja smo uvijek raspoloženi da reagujemo ukoliko se pojavi pravi igrač. Međutim, kako sada stvari stoje i ukoliko ne bude nekih iznenađenja zatvorili smo situaciju što se tiče igrača”, poruka je sportskog direktora.

Marko Perović i Lazar Maras su ove zime napustili klub, iako su kako imali ponude da potpišu profesionalne ugovore. Delibašić kaže da klub nije htio da pristane na razne ucjene menadžera i igrača…

“Nažalost, nisu produžili ugovore, ali to je njihova odluka i mi to poštujemo. Dok sam tu Budućnost nikada neće pristajati na ucjene menadžera ili igrača, posebno u vidu potcjenjivačkih izlaznih klauzula kako za igrača, tako i za klub. Tu su i drugi razni zahtjevi, a to se naročito odnosi na Marka Perovića”, kaže Delibašić.

Na drugoj strani, profesionalne ugovore su potpisali talentovani Bodin Tomašević, Andrej Camaj i Stefan Đukanović.

“Drago mi je zbog toga, jer se vidjelo koliko vole i poštuju Budućnosti, koliko cijene šta je klub uradio za njih i što su prepoznali da je Budućnost najbolje mjesto za njihov napredak. Njihovi osmijesi i zadovoljstvo njihovih roditelja, koji su bili prisutni pri potpisivanju profesionalnih ugovora, nešto su posebno”, zaključio je Delibašić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve