Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Alkaraz počistio Cicipasa i zamislio Đokovića pred polufinale Rolan Garosa

Koliko je Alkaraz bio dominantan večeras najbolje govori podatak da je publika na "Filip Šatrijeu" ovacijama pozdravljala svaki put kada bi Cicipas osvojio neki gem.

Španac Karlos Alkaraz “počistio” je danas sa terena u četvrtfinalu Rolan Garosa Grka Stefanosa Cicipasa, koji nijednog trenutka nije bio ravnopravan rival i pokazao da zaslužuje plasman na 5. mjesto ATP liste.

Alkaraz je u sva tri seta dominirao na terenu i neprestalnim napadima i agresivnom igrom tjerao Cicipasa da griješi, pa je konačnih 6:2, 6:1, 7:6 (5), samo logična posljedica takve igre.

Koliko je Alkaraz bio dominantan večeras najbolje govori podatak da je publika na “Filip Šatrijeu” ovacijama pozdravljala svaki put kada bi Cicipas osvojio neki gem.

Španac je tokom cijelog meča šetao Cicipasa, i na svoj i njegov servis, snažnim udarcima sa lijeve na desnu stranu i obrnuto, a onda bi potpuno neočekivano odigrao skraćenu loptu i ostavljao Grka zatečenog.

Karlitos je dominirao terenom sve do 5:2 u trećem setu i kada je već bilo sat i 40 minuta igre Cicipas je servirao za ostanak u meču. Alkaraz je došao do dvije meč lopte, ali ih je Grk spasio i smanjio na 5:3.

U narednom gemu šok za Španca, Cicipas stiže do dvije brejk lopte, oduzima rivalu gem i smanjuje na 5:4. To je potpuno raspalilo publiku na tribinama koja je sve vrijeme bila na strani petog reketa svijeta.

Imao je Alkaraz meč loptu i na servis Cicipasa na 5:4, ali ni to nije iskoristio. Nakon toga set je otišao u taj-brejk, u kojem je presudio jedan brejk poen u korist Alkaraza da nakon dva sata i 12 minut iskoristio šestu meč loptu i završio posao.

Alkaraz je impresionirao večeras igrom i sigurno zamislio Novaka Đokovića pred njihov polufinalni meč, koji se igra u petak, jer je pokazao da se nalazi u velikoj formi i zašto je ponovo prvi na ATP listi.

Alkaraz i Đoković su do sada u karijeri igrali samo jedno, na Mastersu u Madridu, i španski teniser je tada bio bolji, ovo je prilika srpskom teniseru da se revanšira.

Đoković svakako ima ogroman motiv jer bi plasmanom u finale stigao na korak od rekordne 23. Grendslem titule, ali i postao prvi teniser u istoriji koja je sva četiri Grend slem turnira osvajao makar po tri puta.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve