Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Alkaras i Cicipas opravdali uloge favorita

Alkaras je neočekivano ubjedljivo savladao Kanađanina Feliksa Ože Alijasima sa 3:0  u setovima -6:3, 6:3, 6:1, dok je Cicipas eliminisao Italijana Matea Arnaldija - bilo je  3:1  (3:6, 7:6, 6:2, 6:2).

Španac Karlos Alkaras i Grk Stefanos Cicipas plasirali su se u četvrtfinale Rolan Garosa i opravdali uloge favorita u današnjim mečevima osmine finala.

Alkaras je neočekivano ubjedljivo savladao Kanađanina Feliksa Ože Alijasima sa 3:0  u setovima -6:3, 6:3, 6:1, dok je Cicipas eliminisao Italijana Matea Arnaldija – bilo je  3:1  (3:6, 7:6, 6:2, 6:2).

Mnogo se očekivalo od meča Alkaras Alijasime, pošto je Kanađanin igrao veoma dobro u prva tri kola, ali je protiv donedavno prvog reketa svijeta igrao samo do polovine prvog seta, sve nakon toga proteklo je u znaku španskog tenisera.

Alkaras je u prvom setu protiv Ože-Alijasima napravio dva brejka i stigao do vođstva u setovima. Kada je i u drugom setu je Alkaras dva puta oduzeo servis rivalu i bilo je jasno da Kanađanin nema goriva za jači otpor.

Treći set je bio ubjedljiviji – Alkaras je poveo 5:0 i plasirao se u narednu rundu, gdje će igrati upravo protiv Cicipasa, koji je danas malo teže došao do pobjede.

U meču između Arnaldija i nekadašnjeg finaliste Rolan Garosa, Cicipasa sve je “mirisalo” na iznenađenje, koje je na kraju, ipak izostalo, iako je Italijan osvojio prvi set.

Arnaldi je u četvrtom gemu prvog seta napravio brejk, prednost uspio da sačuva i povede 1:0.

U drugom setu je Italijan opet imao brejk prednosti, potom je u 10. gemu servirao za 2:0 u setovima, ali je tada Cicipas napravio brejk, izjednačio (5:5), a onda u taj-brejku stigao do izjednačenja u setovima.

Od tog trenutka meč je krenuo u potpuno drugom smjeru.

Na startu trećeg seta je Grk poveo 2:0, potom uzeo još jedan brejk i preokrenuo, da bi u četvrtom setu poveo 4:0 i plasirao se u narednu fazu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve