Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

ABA LIGA: Nije bio faul Mihailovića, Mornar, ipak, oštećen

Prema mišljenju ljudi iz ABA lige Mornar nije oštećen u posljednjim sekundama meča, ali jeste pola minuta ranije.

Mnogo bure izazvala je odluka sudije Ernada Karovića u finišu regularnog dijela utakmi ce 15. kola Admiralbet ABA lige Budućnost – Mornar da ne dosudi prekršaj nad Markusom Vedersom od strane Vladimira M ihailovića, pri šutu za tri poena sa svoje polovine.

Odluka sudije koji je čak krenuo da dosudi prekršaj izazvao je velike proteste gostiju, trener Mihailo Pavićević je isključen, a Budućnost pobijedila poslije špet minuta produžetka sa 103:100.

Danas je Admiralbet ABA liga u saopštenju istakla da je sudija u ovoj situaciji postupio ispravno.

“Kako bi se razjasnile situacije koje su se desile u završnim trenucima utakmice između Budućnosti i Mornara, Admiralbet ABA liga želi da obavijesti javnost ocjenama odluka prema zvnaičnim košarkaškim pravilima FIBA. Sekundu prije kraja četvrte četvrtine dogodila se situacija, gdje je igrač Mornara, Markus Veders šutirao za tri poena, a košarkaš Budućnosti Vladimir Mihailović, licem okrenut prema rivalu i pravilnog odbrambenog stava skače visoko u granicama svog položaja. Igrač sa loptom, Veders, je svojim potezom unaprijed stvorio kontakt sa Mihailovićem. Sudije su pravilno procijenile situaciju, jer ništa nisu dosudile”, objašnjeno je iz regionalnog takmičenja.

Ako je suditi prema saopštenju Admiralbet ABA lige u završnici meča Mornar je oštećen od strane sudija u poslejdnejm minutu utakmice.

Neima, sporna situacija se dogodila 32 sekunde prije kraja regularnog dijela kada je dosuđen prekršaj Tanaskoviću, koji je faulirao Lukovića.

Košarkaš Mornara zbog udarca morao da izađe iz igre, pa je slobodna bacanja šutirao Vranješ. Arbitri su košarkašu Budućnosti dosudili običan faul, iako su gledali da li je prekršaj bio namjeran. I tu su, poručuju iz lige, pogriješili.

“32 sekunde do kraja četvrte četvrtine dogodila se situacija, koju su arbitri, i pored IRS provjere okarakterisali kao ličnu grešku Tanaskovića nad Lukovićem. Ovo nije bila ispravna odluka. Nesportska greška, u skladu sa pravilima igre, stav 37.1.1, član 2 i dodaci koje je odobrila ECA, koja se odnosi na prekomjeran, čvrst kontakt, koji igrač čini u pokušaju da dohvati loptu ili protivnika”, objašenjeno je iz Admiralbet ABA lige.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve