Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Rudar protiv šampiona traži bodove za izlazak iz krize

Obje ekipe nijesu u zavidnoj formi pred direktni sudar. Pljevljaci su u većoj krizi nakon što su osvojili samo bod iz četiri meča, dok ''plavi'' i dalje vuku ozbiljne posljedice od evropskog debakla – osvojili su svega pet od mogućih 12 bodova na domaćoj sceni

Odložena utakmica prvog kola Telekom 1. CFL između Rudara i Budućnosti igra sa danas od 17 i 30 časova pod Golubinjom.

Obje ekipe nijesu u zavidnoj formi pred direktni sudar. Pljevljaci su u većoj krizi nakon što su osvojili samo bod iz četiri meča, dok ”plavi” i dalje vuku ozbiljne posljedice od evropskog debakla – osvojili su svega pet od mogućih 12 bodova na domaćoj sceni.

Derbi je prilika da se nešto promijeni…

– Očekivali smo puno bolji početak. Istina je da smo imali težak raspored, ali nikako ne možemo da budemo zadovoljni učinkom. Potrudićemo se da što prije popravimo saldo – rekao je Miloš Zečević, koji nastalja:

– Kada izgubiš tri od četiri utakmice, a pritom ne pobijediš – to su znaci krize. Prošli duel je pokazao da smo mlada, nezrela ekipa. Odigrali smo protiv Petrovca poluvrijeme za 10, imali dva gola prednosti, početkom nastavka mogli da postignemo još neki pogodak… Umjesto pobjede, na kraju nijesmo sačuvali ni remi. Protivnik nam je dao dva gola u nadoknadi i preokrenuo na 4:3. Imali smo svoje trenutke protiv Iskre, Dečića i Sutjeske, ali nijesmo najbolje prošli. Moramo bolje. Svi smo toga svjesni. Vjerujem da je derbi protiv Budućnosti pravi trenutak da pokažemo da vrijedimo mnogo više – ističe ofanzivac Rudara.

I protivnik je daleko od željenog ritma…

– Budućnost je u prošlom kolu imala sličnu utakmicu kao mi. Vodila je 2:0, ali je makar uzela bod. Kod njih je bilo promjena tokom ljeta – promijenio se trener, otišli su ekstra igrači poput Božovića i Grbovića, ali i sada imaju veliki kvalitet. Ivanović, Kordić, povratnik Raspopović, kao i ostali momci, čine respektabilnu ekipu koja će rasti kako vrijeme bude odmicalo. Boriće se za titulu ponovo, ali nadam se da protiv nas neće biti uspješni – naglašava Zečević.

Rudar će do reprezentativne pauze odigrati dvije utakmice – nakon ,,plavih“, u Pljevlja stiže Mornar.

– Uradićemo sve da se dignemo do pauze. Igramo kući dva puta i bodovi moraju da budu imperativ. Protiv Budućnosti ni remi ne bi bio loš, ali pokušaćemo da uzmemo sva tri. O Mornaru ćemo razmišljati od četvrtka. Bilo bi lijepo da do odmora osvojimo još četiti ili šest bodova. To bi nam vratilo mir, samopouzdanje i atmosferu tokom pred nastavak prvenstva – smatra Zečević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve