Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Okrenuti derbiju u Tuzima

Zeta je imala čak dva gola prednosti nakon 20-ak minuta igre, ali ''plavo-bijeli'' su još jednom potvrdili da imaju takmičarski karakter i nijesu odustajali dok nijesu stigli do izjednačenja, a onda i preokreta

Činilo se prije dva dana da je došao momenat da Sutjeska izgubi prvi prvenstveni meč otkad je na klupu došao Miljan Radović.

Zeta je imala čak dva gola prednosti nakon 20-ak minuta igre, ali ”plavo-bijeli” su još jednom potvrdili da imaju takmičarski karakter i nijesu odustajali dok nijesu stigli do izjednačenja, a onda i preokreta.

Dakle, nastavlja se serija bez poraza pod Radovićevom dirigentskom palicom i sad iznosi već deset mečeva. Nakon goleade kraj Bistrice, Nikšićani su se izdvojili na drugoj poziciji sa 38 bodova, tri više od Dečića, a upravo će u Tuzima, u srijedu, dobiti priliku da dokažu od čega su satkani jer će igrati s direktnim konkurentom. U plavo-bijelom taboru, uobičajeno, ponavljaju da im je svaka utakmica najvažnija, ali bi naredni meč, ipak, mogao zavrijediti baš taj epitet, s obzirom na to da je sad već iluzorno govoriti da bi Budućnost ove sezone mogla ostati bez titule, te da će do kraja biti neizvjesna jedino borba za mjesto koje garantuje izlazak na međunarodnu scenu.

Ono što bi sve ljubitelje fudbala u Nikšiću trebalo da raduje, bez obzira što su Podgoričani umakli u jesenjem dijelu trke za trofej, jeste činjenica da se kraj Bistrice nameće sve više mladih igrača. Jedan od onih koji su u ekspanziji i iz meča u meč igra sve zrelije, pa i postiže sve ljepše pogotke, je Nikola Janjić.

Dva pogotka je ovaj mladić postigao i protiv Zete, ali je nakon meča, iako zadovoljan, bio skroman.

– Nijesmo počeli utakmicu kako treba, a to protivnici kakav je Zeta ne praštaju. Imamo kvalitet, rekao bih i da smo najbolji u takmičenju, a toga treba da budemo svjesni. Jasno je, ukoliko budemo vjerovali u sebe nećemo imati problema. Dogodilo se ponovo da budem strijelac, ovoga puta dvostruki, ali vjerujem da je za pobjedu protiv Golubovčana, kao i sve prethodne ili remije, zaslužan cijeli tim Sutjeske. Čeka nas mnogo izazova i samo je važno da što ozbiljnije prihvatamo svaki od njih, rekao je nakon pobjede na Zetom mlađani nikšićki prvotimac Nikola Janjić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve