Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Budućnost sjutra dobija krunu

Plavi su sva tri puta savladali Jezero u aktuelnoj sezoni (2:0, dva puta po 2:1), na podgoričkoj areni su dva puta ugostili Plavljane (dvije pobjede), a ukupno su odigrali sedam međusobnih mečeva sa sjutrašnjim rivalom: pet pobjeda, dva remija.

Budućnost u okviru 35. kola Telekom 1. CFL dočekuje Jezero pod Goricom, a Podgoričanima će biti uručen pehar za sezonu 2020/21.

Tako će ubjedljiva rekordna peta titula da se ozvaniči…

– Kao i svi u klubu, radujem se dodjeli pehara, ali naravno još ću više biti srećniji ukoliko zacrtani cilj ostvarimo u potpunosti, aludirao je talentovani ofanzivac Viktor Đukanović na duplu krunu, a onda se osvrnuo na utakmicu sa Plavljanima…

– Kao i na prethodnih par utakmica, ni taj meč nema rezultatski značaj, ali kada igrate za Budućnost pobjeda je uvijek obaveza. Naravno, utakmica je značajna za nas mlađe kako bismo napredovali i dokazali se. Nadam se da ćemo da odigramo dobro i da ćemo upisati nova tri boda.

”Plavi” su sva tri puta savladali Jezero u aktuelnoj sezoni (2:0, dva puta po 2:1), na podgoričkoj areni su dva puta ugostili Plavljane (dvije pobjede), a ukupno su odigrali sedam međusobnih mečeva sa sjutrašnjim rivalom: pet pobjeda, dva remija.

Međutim…

– Jezero igra dobar fudbal i rezultati tog kluba su za poštovanje”, zna 17-godišnji Đukanović da je prvoligaš iz Plava na posljednjih sedam utakmica upisao pet pobjeda i dva remija.

– Rival je protiv nas uvijek igrao dobro, sigurno će i sjutra imati veliki motiv, ali uradićemo sve da ga nadigramo.

Đukanović je u aktuelnoj sezoni upisao 20 nastupa, postigao je dva gola postavši jedan od najmlađih strijelaca  kluba, a i u posljednje vrijeme ulazi u šanse.

– Mislim da je to dobro, ali bi bilo još bolje da sam većinu njih realizovalo. Nedostajalo je malo sreće i iskustva, a neke prilike sam već video u protivničkoj mreži. Imam podršku stručnog štaba i igrača i nadam se da ću u narednom period bolje reagovati kada su šanse u pitanju. Uvijek je lijepo kada se postigne gol, pogotovo za nas mlađe prvotimce, jasan je daroviti krilni ofanzivac.

Budućnost za sjutrašnji meč neće moći da računa na odavno povrijeđene Igora Ćukovića i Nemanju Sekulića, dok su Bogdan Milić i Luka Mirković krenuli sa laganim trenažnim procesom, ali iz predostrožnosti neće biti u konkurenciji za utakmicu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve