Četvrtak, 23 Maja, 2024
Rubrika:

SRBSKI PSIHO: Vučić se obrušio na novinarku, a potom je izvrijeđao sa Dodikom

Predsjednika Srbije razljutilo pitanje o Srebrenici

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je bio na ekonomskom sajmu u Mostaru.

Vučića je  razljutilo pitanje novinarke o Srebrenici. Naime, niz uticajnih zemalja zalaže se za rezoluciju o genocidu u Srebrenici na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, a Srbija se tome suprotstavlja. Novinarka je rekla da je u Srebrenici bio genocid i da je u Hagu utvrđeno da je Srbija kriva za to što nije spriječila genocid. Vučić je prekinuo.

“Nije tačno, nemojte izmišljati. Utvrđeno je da Srbija ni na koji način nije odgovorna za genocid, tek toliko da imate u vidu. Nemojte obmanjivati narod kao što obmanjujete narod u Sarajevu da sam nosio snajper, da sam pucao u nekoga. Ma nemojte me prekidati”, zaustavio je novinarku.

“Problem je u tome što stalno izmišljate, što se ne možete držati činjenica, što vi u Sarajevu morate nešto izmišljati”, nastavio je. “A da vi mene saslušate”, opet joj je odbrusio.

Dodik se uključio rekavši da je više Srba ubijeno u Sarajevu za vrijeme opsade nego što ih je ubijeno u Srebrenici. “U Srebrenici je svakako počinjen užasan zločin. Nije bio nikakav problem da ntko dođe pokazati pijetet i žaljenje. Molim vas da ne izmišljate”, dodao je Vučić.

Vučić i Dodik potom su, poprilično revoltirani, odšetali dalje sajmom.

Snimljen je njihov razgovor u kojem, među ostalim, Dodik novinarku naziva kravom.

Vučić i Dodik novinarku kritikuju zbog pitanja o Srebrenici, a onda se referiraju i na raniju Dodikovu izjavu na sajmu kojom je nagovijestio izlazak Republike Srpske iz Bosne i Hercegovine ako se i dalje bude insistiralo na rezoluciji, na što je Vučić, prije sukoba s novinarkom, pred srpskim novinarima reagovao s određenim negodovanjem prema toj Dodikovoj najavi, ipak dodavši da je u nekim stvarima u pravu.

U nastavku donosimo transkript cijelog razgovora Dodika i Vučića nakon interakcije s novinarkom.

Dodik: Vidi ti one krave iz N1, kako se zove. Ona ti ima svoju istinu, ona ti saopšti i ode.

Vučić: Šta ćeš…

Vučić: A jesi video konstrukciju? Prvo ti kaže za šta je Srbija kriva, al ti onda kaže da se Srbija ne pominje.

Dodik: Da…

Vučić: Znaš, ti treba da si srećan valjda…

Dodik: Pa to ti je ona priča njihova da se ne pominje, da, da. I kao “da šta je problem.”

Vučić: Da…

Vučić: Ali vidio sam, Mile, da su novinari u Srbiji oduševljeni tvojim najavama. Džabe meni šta ja njima rekao…

Dodik: Hahaha

Dodik: A šta drugo, ovdje nije htijenje u pitanju… Ostavi te pred izborom, šta. Hoćeš ostati da i dalje trpiš…? Misliš da će neće stati na tome? Neće nikada…

Vučić: Da posjetimo našu mađarsku braću ovdje? (misleći na dio sajma na kojem izlažu Mađari)

Dodik: Da se ne osjećaju sami…

Vučić: Gdje sami? Dok je Srba, Mađari nisu sami.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dpero
16.04.2024-23:12 23:12

Psihopate kojima je dosao kraj!

Plamenac
17.04.2024-04:50 04:50

A jok nije cavabdzija iz Jovanjice nosio snajper,..Valjda je isao u Bosnu da popravlja kisobrane zajedno s onim Nemanjom Kusturicom..

cetinje
17.04.2024-09:28 09:28

Vucic je smrad cetnicki,a Dodik kameleon eto na povodac zanosi m**a Vucicu na krivine,naziva novinarku “krava”pa on je rekao za Djokovice CIGANLIJA no za ove potonje je bio u pravu jer nijesu ni repom mrdnuli.

ZAGA
17.04.2024-18:40 18:40

Ali je čudno da je zaboravio na stotine leševa Srba iz Vojvodine koji su plivali Dunavom svaki dan i pored Beograda kao poklon Madjarske! Mala Srebrenica za vreme II Svetskog rata???

Slavko
19.04.2024-17:28 17:28

Dva Cetnika pocerase Srbe iz Hrvatske i smjestise izbjeglice u Mirnu Vojvodinu da piju krv Vojvodjanima koji nemaju nista slicno – zajednicko dosle zbjeglice da kroje kapu Vojvodjanima kako treba da zive i tu nema srece niti mira dok god u kuci svojoj komanduje drugi i okupiras tudje !