Subota, 13 Aprila, 2024
Rubrika:

Vučić najavio donošenje novih mjera

Osobe sa dozvolom za oružje biće kontrolisane najmanje jedanput godišnje, a nelegalno oružje mora biti predato od 8. maja do 8. juna

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je donošenje novih mjera kako bi se preduprijedilo da se ponove stravični događaji sa kojima se Srbija suočila prethodnih dana.

Vučić je za RTS kazao da neće govoriti o politici, ali da će se sjutra vidjeti i dodatne političke mjere koje će biti preduzete.

“Dan nakon što se nešto dogodi pozivate na proteste, to je toliko pogrešno, to vam govorim ne kao lider neke političke stranke još malo vremena, to se ne radi nigde u svetu. Razmislite šta ćemo u budućnosti da imamo kada nam se bilo kakva tragedija bude dogodila”, kazao je predsjednik Srbije.

“Ovde je tragedija posebna jer je mnogo dece stradalo. Moramo da napravimo mere i da reagujemo i kao društvo i kao država. Imaćemo povećan broj pedagoga. Sve mere koje predlažu, a koje ne isključuju jedna drugu prihvatićemo“, naglasio jeVučić.

Policajci u školama će, kaže, smanjiti nivo vršnjačkog nasilja, kako procjenjuju za 70 do 80 procenata.

Govoreći o patrolama oko škola i tržnih centara, Vučić je rekao da će sve da se pojača od sutra, posebno u prvom trenutku “kada razne psihopate misle da je njihov trenutak došao”.

“Ja samo molim ljude da nam lažno ne prijavljuju kao državi. Ubismo svoju policiju. Ti ljudi rade danonoćno. Možete misliti kakav je pakao na društvenim mrežama gde svaki ludak koji pomisli da treba da dobije neki lajk, kao ono dete iz okoline Pančeva što je podržalo monstrum-ubicu iz ove škole. Što si to uradila? Pa zbog pregleda, to je odgovor”, rekao je Vučić.

Osobe sa dozvolom za oružje biće kontrolisane najmanje jedanput godišnje, a nelegalno oružje mora biti predato od 8. maja do 8. juna.

Poručio je da će policajci u školama biti dobro naoružani i dobro opremljeni i spremni da odgovore.

Posle isteka mjesec dana, skupštini će biti predložene zakonske izmene kojima će biti pooštrene kazne za nelegalno držanje oružja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve