Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Tužilaštvo Zaječar: Određen pritvor ocu osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić

Rješenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru osumnjičenom je određen pritvor u trajanju do 30 dana, navodi se u saopštenju

Više javno tužilaštvo u Zaječaru je donijelo naredbu za obdukciju sada pok. D.D, koji je danas, u ranim jutarnjim časovima preminuo u Policijskoj upravi u Boru.

Obdukcija je povjerena Institutu za sudsku medicinu u Beogradu. Takođe, je dat nalog da se prikupe sva potrebna obaveštenja u vezi smrti D.D, saopšteno je iz te institucije.

U popodnevnim časovima, u Više javno tužilaštvo u Zaječaru doveden je R.D. sa krivičnom prijavom Policijske uprave u Boru, za krivično djelo Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog dijela iz čl. 333. st. 3. u vezi st. 1. KZ.

Osumnjičeni se branio ćutanjem.

Sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru predloženo je određivanje pritvora u trajanju do 30 dana, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti ili izmijeniti dokaze ili tragove krivičnog djela Teško ubistvo iz čl. 114. st. 1. tač. 9. KZ koji se vodi pred tužilaštvom, te da će ometati postupak uticanjem na svjedoke koji će biti ispitani u postupku.

Rješenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru osumnjičenom je određen pritvor u trajanju do 30 dana, navodi se u saopštenju.

Podsjećamo, zbog sumnje da su pomogli da se sakrije tijelo, uhapšeni su i brat i otac jednog od osumnjičenih. Njima se na teret stavlja krivično djelo – teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Osumnjičeni D. D. (40) iz Bora, kome je u subotu određeno zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je pomogao D. D. (50), osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić nakon izvršenog krivičnog dela, preminuo je noćas u Policijskoj upravi u Boru, saopštio je MUP.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve