Petak, 24 Maja, 2024
Rubrika:

Stano: Formiranje ZSO je obaveza koju je Priština preuzela i treba da je ispuni

Upitan da prokomentariše uslove koje je kosovski premijer Aljbin Kurti juče postavio za formiranje ZSO, Stano je za Radio-televiziju Kosova naveo da je stav Brisela o formiranju Zajednice nepromijenjen

Portparol Evropske unije Peter Stano izjavio je da je formiranje Zajednice srpskih opština međunarodna obaveza koju je Priština preuzela i da treba da je ispuni.

Upitan da prokomentariše uslove koje je kosovski premijer Aljbin Kurti juče postavio za formiranje ZSO, Stano je za Radio-televiziju Kosova naveo da je stav Brisela o formiranju Zajednice nepromijenjen.

“Ponovo da ponovim hitnost koju EU pridaje napredovanju dijaloga i primjeni postignutih sporazuma, a formiranje ZSO je jedan od njih”, naveo je Stano u pisanom odgovoru za RTK.

Kurti je juče iznio šest uslova za formiranje ZSO, među kojima su, između ostalog, da Zajednica bude osnovana u skladu sa Ustavom i zakonima Kosova, da ne bude monoetnička, da bude dio konačnog sporazuma i formirana poslije međusobnog priznanja Srbije i Kosova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cikoticka.
04.02.2023-01:03 01:03

sto se ovaj madjar usijao, da im opet nisu rusi usli …….. hocemo reprizu madjarskog proleca a navijat ce mo iz inata za Ruse