Subota, 24 Februara, 2024
Rubrika:

Šolc: Neće biti ni brzog ni sporog razbijanja BiH

''Posebnu zahvalnost Bećirović je iskazao za podršku koju bilateralno Vlada Njemačke pruža BiH kroz razvojnu pomoć u sprovođenju reformi i izgradnji kapaciteta u procesu evropskih integracija'', saopšteno je iz Bećirovićevog kabineta

Bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović izjavio je da je tokom današnjeg sastanka sa njemačkim kancelarom Olafom Šolcom naglašeno da najviši zvaničnici Njemačke nedvosmisleno podržavaju BiH i da ističu da neće biti ni brzog ni sporog razbijanja države Bosne i Hercegovine.

„Posebnu zahvalnost Bećirović je iskazao za podršku koju bilateralno Vlada Njemačke pruža BiH kroz razvojnu pomoć u sprovođenju reformi i izgradnji kapaciteta u procesu evropskih integracija“, saopšteno je iz Bećirovićevog kabineta.

Bošnjački član Predsjedništva istakao je da je Njemačka jedan od najznačajnijih spoljnotrgovinskih partnera BiH i da je ukupna spoljnotrgovinska razmjena dvije zemlje u stalnom porastu, a da je u prošlog godini iznosila rekordnih 2,8 milijardi eura.

Bećirović je, dodaje se, informisao Šolca o važnosti što skorijeg otvaranja pregovora o članstvu BiH u EU, ocijenivši da će se na taj način otvoriti prostor za suštinske reforme u BiH, koje će imati pozitivne efekte na BiH ekonomiju i društvo u cjelini.

Posebno je izrazio zahvalnost za angažman Njemačke u okviru Berlinskog procesa.

Šolc je, naglašava se u saopštenju, istakao da je Njemačka jedan od glavnih zagovornika evropskog puta BiH i da ostaje snažan partner BiH u sprovođenju reformi, koje će obezbijediti unaprjeđenje vladavine prava, demokratije i ekonomskog razvoja zemlje.

Naglasio je i da je interes Njemačke postizanje trajne stabilnosti u regionu, kroz osiguranje evropske perspektive za sve zemlje Zapadnog Balkana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve