Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Reis Kavazović: Posljednja dešavanja u i oko Gaze ukazuju na neodrživost stanja u Palestini i Izraelu

Kazao je da je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini uvijek zagovarala mir i osuđivala nasilje i terorizam bez obzira od koga dolazilo te da to čini i danas

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović je reagovao na eskalaciju nasilja u Gazi i Izraelu te pozvao na suzdržanost i traganje za mirnim rješenjem.

“Posljednje eskalacije nasilja u i oko Gaze još jednom ukazuju na neodrživost stanja u Palestini i Izraelu i potrebu postizanja trajnog i pravednog mira”, poručio je reisul-ulema Kavazović.

Kazao je da je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini uvijek zagovarala mir i osuđivala nasilje i terorizam bez obzira od koga dolazilo te da to čini i danas.

“Ja kao reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini još jednom osuđujem svaki oblik nasilja, a naročito stradanje nevinih civila. Pozivam sve na suzdržanost i brigu o životima nevinih i traganje za mirovnim rješenjem u zemlji koju svi duhovni potomci Ibrahima ili Abrahama smatraju svetom”, rekao je reisul-ulema.

Podsjetio je da ubistvo nevinih osoba ne može i na smije imati nikakvo opravdanje.

“Ništa nije vrijedno jednog nevino stradalog života i ja molim Uzvišenog Boga da narodu Svete zemlje podari mir koji bi bio vodilja svima u svijetu i da nas sačuva ponavljanja strašnih prizora kojima svjedočimo ovih dana”, poruka je reisul-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve