Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Policija vjeruje da je nestala Danka na snimku iz Beča

Danka je nestala u naselju Banjsko polje u utorak 26. marta oko 13 i 45 sati, a bečka policija je nakon vještačenja snimka koji se pojavio u medijima i na društvenim mrežama potvrdila da je moguće da se radi upravo o njoj

Bečka policija objavila je da se nestala djevojčica iz Bora Danka Ilić najvjerovatnije nalazi na snimku koji je srpski državljanin napravio u Beču na stanici „Šotenring” 30. marta.

Danka je nestala u naselju Banjsko polje u utorak 26. marta oko 13 i 45 sati, a bečka policija je nakon vještačenja snimka koji se pojavio u medijima i na društvenim mrežama potvrdila da je moguće da se radi upravo o njoj.

”Dana 30. marta 2024. prijavio se srpski državljanin koji živi u Beču, kako tvrde vlasti u Srbiji bio je u bečkom okrugu oko 20 časova, kada je na tramvajskoj stanici „Šotenring” naišao na malo dijete”, piše u saopštenju.

Dalje se navodi da su dvije žene koje se i vide na snimku, najvjerovatnije bile svjesne da je čovjek prepoznao dijete, pošto liči na djevojčicu nestalu u Boru. On ih je potom snimio. On je snimak dao na raspolaganje vlastima u Srbiji radi dalje istrage, a oni su tada kontaktirali policiju u Austriji, zbog istrage o sumnji na otmicu djeteta. Potom je slučaj preuzela bečka kriminalistička policija.

Nakon što su rođaci nestale djevojčice pogledali snimke, pretpostavljaja se da se najvjerovatnije radi maloljetnoj Danki Ilić iz Srbije. Bečka policija naložila je hapšenje osumnjičenih po nalogu javnog tužilaštva, ali i objavljivanje fotografija u medijima.

Oni su pozvali sve potencijalne svjedoke kojima su žene sa snimka i njihovo boravište ili mjesto boravka djeteta poznato, da pozovu policiju.

Informacije je anonimno moguće poslati i bečkoj Državnoj kancelariji kriminalističke policije.

Broj telefona 01-31310-33800 ili se može pozvati bilo koja druga stanica policije.

Podsjećamo, devojčica je navodno viđena 30. marta u Beču u pratnji dve državljanke Rumunije. Srpska policija odmah je reagovala, a Interpol je izdao žutu potjernicu kako bi sve države reagovale ukoliko je negdje vide.

Kada je u pitanju pomenuti snimak, mnogi su primijetili dvije odrasle žene koje prate djevojjčicu, ali bez ikakvog pokazivanja emocija ili prisnog odnosa prema njoj. Na snimku koji je nastao na metro stanici Šotenring se jasno vidi djevojčica Dankinog uzrasta u bijelo-roze jakni i sa cuclom u ustima, a pored nje je putna torba zeleno-plave boje.

Snimak je navodno napravio srpski državljanin koji je potom poslao u MUP Srbije, a nakon čega je kontaktirana i policija u Beču.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve