Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Peticija da Google ”prizna” Kosovo, pridružila se i Vjosa Osmani

Peticiju do sada je potpisalo nešto iznad 13.000 ljudi

Prije skoro mjesec dana pokrenuta je online peticija kojom se od kompanije „Google“ traži da „prizna“ Kosovo na svojim platformama. Inicijativa korisnika albanske nacionalnosti naišla je na podršku kosovske predsjednice Vjose Osmani.

„Drago mi je što sam se pridružila inicijativi ‘dua.com’ koja poziva ‘Google’ da uključi Kosovo u sve svoje usluge“, poručila je Osmani u objavi na Tviteru, prenosi KoSSev.

Tvrdi da je ova odluka trebalo odavno da se donese.

„Malo podešavanje za ogroman skok u jednakosti, pristupačnosti i inkluzivnosti“, navela je kosovska predsjednica u objavi na Tviter/X.

Peticija kojom se poziva Google da uključi Kosovo u svoje usluge, objavljena je upravo na ovoj platformi, tj. nalogu dua.com koji prati skoro 11.000 korisnika.

Peticija upućena Google-u pokrenuta je još 13. jula ove godine na sajtu „Change.org“.

„Politika često stvara distancu između zemalja, ali tehnologija bi trebalo da ih spoji. U slučaju Kosova – to je suprotno. Uprkos tome što su ga SAD priznale kao državu 2008. godine, američka kompanija Google još uvijek ne priznaje Kosovo na svojim platformama, kao što su ‘Play Store’, ‘YouTube’, ‘Google Ads’, itd“, navodi se u opisu peticije.

Na kraju se upućuje poziv korisnicima da pruže podršku.

„Hajde da sada dodamo Kosovo na svim Google-ovim proizvodima, jer je nezavisna država više od 15 godina“, navodi se.

Ovu peticiju do sada je potpisalo nešto iznad 13.000 ljudi.

IzvorKossev

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve