Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Osmani: Srbija planira nove napade na Kosovu

Govoreći o sankcionisanju Srbije za napad koji se dogodio 24. septembra u Banjskoj, Osmani je rekla da se traže preventivne, a ne kaznene mjere

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je da Srbija planira nove napade na Kosovu.

Osmani je na samitu EU-Zapadni Balkan koji se održava u Briselu rekla medijima da će danas obavijestiti sve evropske lidere o informacijama koje Kosovo posjeduje u vezi sa ovim planovima Srbije, prenosi KoSSev pisanje Kohe.

Prema njenim riječima, riječ je o upozorenjima koja treba shvatiti veoma ozbiljno.

„Sve informacije koje imamo su da Srbija planira nove napade, ja ću danas obavijestiti sve evropske lidere o informacijama koje su naše bezbjednosne institucije zajedno sa našim partnerima prikupile u vezi sa tim, jer su to alarmi koje svi treba da shvatimo veoma ozbiljno i djelujemo kao preventivna mjera da Srbija više ne destabilizuje naš region“, rekla je Osmani.

Osmani je smatrala da se današnji Samit održava u teškom trenutku za Evropu i cio svijet zbog sukoba koji se dešavaju širom svijeta.

„Ovaj samit se dešava u teškom trenutku za Evropu i cio svijet zbog niza sukoba koji se dešavaju u cijelom svijetu i naravno pažnja svih naših partnera je na svim tim sukobima. Ovi sukobi koji se dešavaju u svijetu dokazuju koliko je mir važan na Zapadnom Balkanu. Nažalost, Srbiju i dalje vode ljudi koji žele da vrate naš region u 90-te. Ne smijemo dozvoliti da takva logika prevlada, zato sa našim partnerima u EU radimo na povećanju bezbjednosti na Kosovu, a posebno aspekta bezbjednost oko granice sa Srbijom, i drugo, da bi se uklonile mjere prema Kosovu, neophodno je da postoje mjere protiv Srbije za čin agresije koji je počinjen 24. septembra. Nažalost, do sada nije bilo nikakvih akcija i ako se to nastavi bez ikakvih akcija ili mjera prema Srbiji, ona će to shvatiti kao neku vrstu podsticaja“, rekla je ona.

Govoreći o sankcionisanju Srbije za napad koji se dogodio 24. septembra u Banjskoj, Osmani je rekla da se traže preventivne, a ne kaznene mjere.

„Kada govorim o mjerama, želim da bude jasno da ne govorim o kažnjavanju, govorim o prevenciji i, nažalost, istorija je pokazala da je to jedini jezik koji Srbija razume, a ne nametanje mjera (kaznenih) kao poziv na ponovni napad. Vučić bi najbolje razumio finansijske mjere EU“, zaključila je Osmani.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
13.12.2023-19:42 19:42

Srbiju treba na vrijeme sprijeciti sa sankcijama…!