Srijeda, 17 Aprila, 2024
Rubrika:

Osmani: Nastavićemo ka punopravnom članstvu u Savjetu Evrope

Odbor za politiku i demokratiju Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope (SE) sa 31 glasom za, četiri protiv i jednim uzdržanim glasom usvojio je izvještaj Dore Bakojani koji preporučuje članstvo Kosova u SE

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani ocjenila je da današnja odluka Odbora za politiku i demokratiju Parlamentarne skupštine Evrope predstavlja prvi korak ka članstvu i da će Kosovo nastaviti da radi sa saveznicima kako bi osiguralo da svi građani imaju pristup instrumentima Savjeta Evrope kroz punopravno članstvo.

„Nastavićemo da radimo sa saveznicima kako bismo osigurali da svi naši građani imaju pravičan pristup instrumentima Savjeta Evrope kroz punopravno članstvo Kosova“, napisala je Osmani ma platformi iks.

Odbor za politiku i demokratiju Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope (SE) sa 31 glasom za, četiri protiv i jednim uzdržanim glasom usvojio je izvještaj Dore Bakojani koji preporučuje članstvo Kosova u SE.

U izvještaju Bakojani za Parlamentarnu skupštinu Savjeta Evrope kaže se da se Skupštini i Komitetu ministara preporučuje da pozove Kosovo da postane član Savjeta Evrope.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kuci
28.03.2024-05:49 05:49

članstvo Kosova u Savjetu Evrope omogućilo bi svim građanima Kosova, pa samim tim i Srbima koji tamo žive, da imaju veći stepen zaštite svojih prava, upravo pred Evropskim sudom za ljudska prava”,

Cetinje
28.03.2024-07:57 07:57

Dajte nam Osmani, evo vam Milatović!

dragan
28.03.2024-12:09 12:09

Svaka cast Gospodjo. Respekt.