Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Nova provokacija srpskog sveta: Vlada RS formirala radnu grupu za izradu sporazuma o mirnom razdruživanju RS

Dalje navode da će zadatak ove radne grupe biti da sačini ovaj sporni Prijedlog o mirnom razdruživanju RS od FBiH i da će ga Vlada RS predložiti na sjednici Narodne skupštine RS

Nakon današnje najave predsjednika Repubike Srpske Milorada Dodika da će u narednih 30 dana donijeti “sporazum o razdruživanju” ovog od drugog bh. entiteta Federacije Bosne i Hercegovine, Vlada RS donijela je danas Rješenje o imenovanju “radne grupe” za njegovu izradu čime i dalje nastavljaju sa retorikom i radnjama koje je Američka ambasada oštro osudila i zabranila. Ovo se tumači kao još jedna u nizu provokacije ideologije “srpski svet”, kako bi se poremetili odnosi u BIH i regionu Zapadnog Balkana.

Naime, ambasada SAD-a je u nedavnom reagovanju jasno naglasila da nikakvo razdruživanje ne dolazi u obzir, odnosno, da razdruživanje znači i njen kraj.

Oglušujući se na takva upozorenja, iz RS su formirali radnu grupu koju čine Miloš Bukejlović, ministar pravde i potpredsjednik Vlade Republike Srpske, Siniša Karan, ministar unutrašnjih poslova, Milimir Govedarica, pravobranilac Republike Srpske, Lazar Stjepanović, pravni predstavnik Republike Srpske, Јelena Pajić Baštinac, generalni sekretar u Kabinetu predsjednika Republike Srpske, Dalibor Panić, generalni sekretar Vlade Republike Srpske, Dragan Stanković, direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove i Goran Maričić, direktor Poreske uprave.

Dalje navode da će zadatak ove radne grupe biti da sačini ovaj sporni Prijedlog o mirnom razdruživanju RS od FBiH i da će ga Vlada RS predložiti na sjednici Narodne skupštine RS.

Treba podsjetiti i na to da je Američka ambasada u svom reagovanju potcrtala da će SAD braniti i štititi svoje interese te da ne postoji “međunarodna zavjera da se ukine RS”.

Međutim, Dodik je danas ponovo osuo uvrede i po SAD-u, ali i kolegama iz Sarajeva nazivajući ih američkim miljenicima, dok je za BiH rekao da je to karikatura od države – u kojoj godinama egzistira i zarađuje platu kao i njegovi najbliži saradnici koji se služe njegovom retorikom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Marko
30.05.2024-18:46 18:46

Ovako je urlao i Milan Babic za Srpsku krajinu pa im Hrvati napravise oluju i pravo u Srpsku vojvodinu nece da zive sa vise kultura- nacija to je bogastvo svake Drzave jedino nije za ove psihicke cetnicke poremecenike -VUCIC-DODIK !!