Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Nije šala: Andrej Plenković na ambalaži Vegete

Neobičan dar otkriven je tek kada je fotografija objavljena u službenom listu Podravke

Kako je otkrio portal Danica.hr, hrvatski premijer Andrej Plenković možda bi mogao biti jedini koji se može pohvaliti da je dobio jedinstveno pakovanje Vegete.

Posebno dizajniranu Vegetu na kojoj se umjesto simpatičnog brkatog kuvara nalazi njegovo lice, darovala mu je uprava Podravke prilikom premijerove posjete koprivničkoj kompaniji prije godinu i po.

Kako su primijetili iz Danice.hr, neobičan dar otkriven je tek kada je fotografija objavljena u službenom listu Podravke, a u vijesti o Plenkovićevoj posjeti nije bilo ni riječi o tome da je dobio unikatnu Vegetu.

U korporativnom članku s naslovom “Premijer Republike Hrvatske u posjeti Podravki”, ukrašenom fotografijom na kojoj se vidi specijalna Vegeta, ističe se tek kako su članovi Uprave prezentovali premijeru dosadašnje rekordne rezultate poslovanja Grupe Podravka, a koji su, prema riječima premijera “ohrabrujući za hrvatsku privredu”.

Kuvar s francuskim brčićima i prepoznatljivom kapicom decenijama je simbol najpoznatijeg hrvatskog prehrambenog proizvoda.

Na ambalažu je stavljen 1964. i od tada je zaštitni znak tog dodatka jelima.

Vegetu je 1959. stvorio Podravkin tim pod vođstvom prof. Zlate Bartl.

Zovu ga Podravkino sipko zlato jer je upravo Vegeta najzaslužnija za strelovit razvoj kompanije, podsjećaju iz Danice.hr.

Fotografiju pogledajte ovdje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve