Nedjelja, 3 Marta, 2024
Rubrika:

Nema Srbina koji ne bi ratovao ako bi to bilo potrebno

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić smatra da ne postoji jedan Srbin koji ne bi išao da ratuje za svoju zemlju, ponavljajući svoje izjave koje je prije desetak dana uputio kosovskim Albancima.

– Ne znam da li postoji neki Srbin koji ne bi išao u rat ako bi to bilo potrebno. Rekao sam i prije toga, onaj ko bi da ratuje, dabogda mu se ratovalo u glavi. Ali onaj ko ne misli da ratuje za svoju zemlju, taj ne može da živi ni u Belgiji, ni u Francuskoj, ni u Njemačkoj, pa ni u Srbiji, rekao je Nikolić na pitanje novinara u Briselu da komentariše svoju izjavu od prije nekoliko dana da je spreman ići u rat.

On je, zajedno s premijerom Aleksandrom Vučićem, učestvovao u dijalogu Srbija – Kosovo koji je održan uz posredovanje visoke predstavnice EU-a za vanjsku i sigurnosnu politku Federike Mogerini.

Na pitanje o njegovoj spremnosti da pošalje vojsku na Kosovo, Nikolić je objasnio kako nije rekao da će poslati vojsku ako bude incidenata, nego ako na Kosovu počnu ubijati Srbe.

– Velika je razlika između incidenata i ubijanja, rekao je Nikolić.

Nikolić je rekao da Srbija ima razloge sumnjati da se u Briselu vodio dijalog na platformi statusne neutralnosti Kosova. Optužio je kosovske Albance da imaju sve više zahtjeva, a da sve manje ispunjavaju od onoga što se dogovori u dijalogu.

Posebno je zamjerio zbog “velike prevare”, koja se sastoji u tome što Kosovo traži članstvo u nekim međunarodnim organizacijama, a da za to ne traži odobrenje ni EU-a i Srbije.

Govoreći o oslikanom srpskom vozu, koji je i inicirao rasprave prethodnih dana, Nikolić je kazao:

– Taj voz je bio simbol da je Kosovo dio Srbije. Albanci imaju na hiljade simbola da su nezavisna država ili da su u sastavu ‘velike Albanije’, pa ih niko ne proziva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cipur
25.01.2017-13:43 13:43

kakav klipan kako je zaladio auuuu