Subota, 24 Februara, 2024
Rubrika:

Muke po klovnu

Vučić se polako ali sigurno suočava sa situacijom da njegova vlast i vladavina nije onakva kakvu je on zamišlja. Sve više građana Srbije ga je pročitalo i tek će. Ovo je proces koji se ne može zaustaviti, a njemu ne preostaje ništa drugo nego da preti, ucenjuje, gostuje poput cirkuskog klovna od grada do grada i sa televizije na televiziju. Teške su to muke

Piše: Nenad Kulačin

Sada je već sve jasno. Aleksandar Vučić je krenuo na sve i ništa. Počelo je da gori tamo gde nije očekivao. Kao sumanut ide od grada do grada, od varošice do varošice, i nikako ne preskače televizije sa nacionalnom frekvencijom.

Ne jednom smo zamišljali tu situaciju kada je sateran u ćošak i bori se za vazduh. Evo, dočekali smo to. Ponovo deli helikopter pare, kao da su svoje. Kaže da je to briga za mlade pred praznike. Ako je tako, što ne da te novce posle izbora, pred novu godinu, poput Deda Mraza, već pred. Biće da ne stoji dobro.

Koristi svaki trenutak da se svađa sa svetom oko sebe koji ne može da mu odgovori. Nailazi na neverovatno saosećanje, uglavnom voditeljki, koje ne mogu čudom da se načude jadnim i bednim napadima sramne opozicije. Ova poslednja, od nedelje, samo što se ne zakunu pred milijunskim auditorijumom da je predsednik Srbije daleko od zanemoćalog.

Juče je stigao da ponovo dođe u Šabac. Ovo je već treći put u nekoliko nedelja. Prvo je otvorio auto-put Šabac – Ruma, za koji nikako da nam kažu cenu. Onda je Vučić došao u Šabac da proslavi rođendan stranke čiji više nije predsednik, a juče je bio da otvori početak radova na izgradnji puta koji treba da poveže dva sela – Slepčević i Badovince u dužini od 15 kilometara. Frka je, braćo i sestre. Šabac kao da nema svog gradonačelnika koji bi mogao da prisustvuje tom činu, već to mora da bude predsednik Srbije. I to baš na godišnjicu kada su naprednjaci nasrnuli na svoje sugrađane sa bagerom i drvenim motkama.

Elem, znate za izvesnog Branislava Malovića. E, taj Malović je neki bitan koordinator SNS za Šabac i stalno je u Šapcu. Tresli su se svodovi hotela u centru grada od deranja tog simpatičnog gospodina koji gazi po ljudima kako i gde hoće. Gospodinu Maloviću, a slobodno čitaj Vučiću, ne sviđa se to što slabo ide prikupljanje sigurnih glasova u Šapcu. Stranka je Maloviću, a on šabačkim naprednjacima, dala zadatak da moraju da osvoje 35.000 glasova. Na izborima 2020. godine osvojili su nešto više od 30.000. Sada ne ide. Da ide, ne bi Malović vikao na ljude u prepunom holu tog hotela, niti bi Vučić dolazio tri puta tokom jedne kampanje u grad na Savi.

Ovo je samo jedan primer stanja na terenu uoči ovih izbora. Možemo samo da zamislimo kako je u manjim sredinama kada je reč o pritiscima i ucenama. Mogu da zamislim šta se dešava u glavama nižeg SNS ešalona u Beogradu. Siguran sam da će Aleksandra Šapića da namire na neku poziciju, ali šta će biti sa ostalima. Nema mesta za sve. Čini mi se da sve više naprednjaka o tome razmišlja. Videćete kako će porasti apetiti onoga koji bi desnu ruku na panj stavio da neće da izda Vučića.

Predsednika Srbije strašno nervira što opozicija nema lepu reč za njega. On bi voleo da je voljeniji od Tita, ali tako nešto ne biva. Svakoga ko nije njegov etiketira najgore što može. Sada mu se ni kriv, ni dužan, na tapetu našao Đorđe Miketić. Zna on šta je Miketić radio. Dobro je da mi ne znamo šta je sve Vučić radio. Govori da ga mrze, a sina svog je učio upravo toj mržnji. Reče u nedelju uveče, kako mu je sin javio da je za crni petak bilo gužve u tržnim centrima i da od „žutih“ nije mogao da uđe. Zamislite oca koji uči dete da tako etiketira ljude samo zato što nije kao njegov tata. Ne dao Bog da smo svi kao njegov tata.

Onda je pričao o tome da je Dragan Đilas pametan, ali bez morala u politici. To kaže neko ko je na svoju listu stavio dojučerašnjeg Đilasovog potpredsednika koji je po televizijskim studijima gostovao sa Vučićevom lutkom obučenom u zatvoreničko odelo. To je visoko moralno. Čovek koji narodnim parama kupuje svoj opstanak na vlasti, to je još moralnije. Panika je zavladala njegovim bićem. Prvi put se susreće sa malo jačim otporom na izborima. U takvom je stadijumu da mu je teško da svari činjenicu da nema tog Pinka, Hepija ili Informera koji će mu pomoći. Pri tom, svi znamo da je borba, naročito na republičkom nivou, daleko od izgubljene u njegovo slučaju. Naročito ako imamo u vidu onoga što stavlja desnu ruku na panj.

Vučić se polako ali sigurno suočava sa situacijom da njegova vlast i vladavina nije onakva kakvu je on zamišlja. Sve više građana Srbije ga je pročitalo i tek će. Ovo je proces koji se ne može zaustaviti, a njemu ne preostaje ništa drugo nego da preti, ucenjuje, gostuje poput cirkuskog klovna od grada do grada i sa televizije na televiziju. Teške su to muke.

Danas

IzvorDanas

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jadović
29.11.2023-09:10 09:10

Kako ti dragi Aleksandre,stigneš da upravljaš helikopterom i istovremeno bacaš novce? ALI STVARNO?

dragan
29.11.2023-10:02 10:02

Svaka cast Gospodine. Respekt.