Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Mecola: Proširenje EU ostaje prioritet

Vrijeme je da ispunimo svoju riječ. Vrijeme je da sa njima otvorimo pregovore o pristupanju EU i pošaljemo jasan signal ljudima na Zapadnom Balkanu, kazala je Mecola

Predsjednica Evropskog parlamenta Roberta Mecola izjavila je na sjednici Evropskog saveta da proširenje Evropske unije ostaje prioritet, saopštio je Evropski parlament.

Ona je naglasila da proširenje ostaje prioritet „za Ukrajinu, Moldaviju, Gruziju i za Bosnu i Hercegovinu, za sve nas“.

Mecola je rekla da svi treba da slijede svoj put i da ispune sve potrebne kriterijume i ocijenila da je napredak Ukrajine impresivan.

Dodala je da su proteklih godinu dana Moldavija i Bosna i Hercegovina takođe ostvarile značajan napredak u reformama.

Vrijeme je da ispunimo svoju riječ. Vrijeme je da sa njima otvorimo pregovore o pristupanju EU i pošaljemo jasan signal ljudima na Zapadnom Balkanu, kazala je Mecola.

Ona je ocijenila da će u ovom novom geostrateškom okruženju proširena EU, koja se zasniva na jasnim ciljevima, kriterijumima i zaslugama, uvijek služiti kao „naša najbolja investicija u mir, bezbjednost, stabilnost i prosperitet“.

Evropska unija nije savršena, ali je najbolja garancija za sve nas. Dakle, tamo gdje treba da popravimo, dozvolite nam da to uradimo, ali hajde da nastavimo da gradimo, umjesto da dozvolimo da se cinizmom sve lako uništi, kazala je Mecola.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve