Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Lider desničarske partije u parlamentu pocijepao Prespanski sporazum: Makedonija je Grčka

Velopulos je lider stranke Grčko rješenje koja je na prošlogodišnjim izborima bila šesta po snazi osvojivši sa 4,44 odsto glasova, odnosno 12 poslaničkih mandata. Od tada rejting ove stranke raste i već sada dostiže sedam odsto podrške, što je na petu, možda čak i na četvrtu poziciju

Lider desno orijentisane nacionalističke stranke “Grčko rješenje” Kirijakos Velopulos pocijepao je danas u parlamentu Prespanski sporazum, a VMRO-DPMNE, koja je ubjedljivo pobijedila na nedavnim parlamentarnim izborima u Sjevernoj Makedonij, označio fašističkom.

“Ovo je Prespanski sporazum. Da je postojala kredibilna, nacionalna, patriotska, socijalna, narodna grčka Vlada, on bi bio ispoštovan”, rekao je Velopulos cepajući Sporazum iz Prespe.

Velopulos je, kako prenosi MIA iz Atine, Prespanski sporazum pocijepao na današnjoj sjednici parlamenta na čijem dnevnom redu nije bila grčka spoljna politika.

“Ne postoji ni sjeverna ni južna Makedonija, Makedonija je jedna i to je Grčka i to ste rekli na protestima. Sada zovete Sjevernu Makedoniju. Naš problem nije predsjednik Makedonije, problem je način na koji tumače svoju istoriju…VMRO je najgora stvar koju jedna nacija mogla da izabere. Fašistička i nacistička partija…”, rekao je Velopulos.

Potom je uzeo Prespanski sporazum i rekao da ako ne može da ga pocijepa Vlada, pocepaće ga on.

On je, navodi se, uputio oštre kritike na račun grčke vlade, koju je pozvao da donese memorandume o saradnji sa Skopljem.

“Hajde da svi glasamo protiv, jer su oni poništili sporazum, a ne mi”, rekao je Velopulos.

Velopulos je lider stranke Grčko rješenje koja je na prošlogodišnjim izborima bila šesta po snazi osvojivši sa 4,44 odsto glasova, odnosno 12 poslaničkih mandata. Od tada rejting ove stranke raste i već sada dostiže sedam odsto podrške, što je na petu, možda čak i na četvrtu poziciju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve