Srijeda, 29 Maja, 2024
Rubrika:

Kosovski ministar odbrane: NATO treba ozbiljno da se odnosi prema kretanju srpske vojske oko Kosova

Maćedonci je na sastanku sa šefom Odjeljenja za operacije Generalštaba NATO Arijelom Viehe rekao da razmještanje srpskih trupa predstavlja prijetnju stabilnosti u regionu

Kosovski ministar odbrane Ejup Maćedonci ocjenio je danas da NATO treba „ozbiljno“ da se odnosi prema kretanju srpskih vojnih snaga oko “granice“ sa Kosovom.

Maćedonci je na sastanku sa šefom Odjeljenja za operacije Generalštaba NATO Arijelom Viehe rekao da razmještanje srpskih trupa predstavlja prijetnju stabilnosti u regionu.

„Tokom sastanka razgovarali smo i o bezbjednosnoj situaciji na Kosovu, a ja sam istakao činjenicu da raspoređivanje srpskih vojnih trupa oko granice sa Kosovom predstavlja stalnu prijetnju stabilnosti Balkana i da bi takvi potezi Srbije trebalo da budu ozbiljno tretirani i od strane NATO-a“, rekao je ministar a prenio njegov kabinet.

Premijer Kosova Aljbin Kurti je prije tri nedjelje objavio snimak na kom su po njegovim rečima, specijalne jedinice Vojske Srbije raspoređene „samo nekoliko metara od granice sa Kosovom“, kod sela Banje u opštini Zubin Potok.

Kurti je tada rekao da je prisustvo VS primećeno i u selu Oslare na teritoriji opštine Bujanovac.

„Svjesni smo da Oružane snage Srbije izvode redovne vježbe i da ih koriste kao izgovor za namjerne provokacije u blizini granice sa Kosovom. Pažljivo posmatramo da li će pokušati da pređu granicu jer ni ovakav prilaz njihovih vojnih vozila nije normalan“, naveo je Kurti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve