Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
Rubrika:

Ko je Rene Trokaz, novi francuski izaslanik za Balkan

Prema dostupnim podacima na Internetu, Rene Trokaz je bio imenovan za generalnog konzula Francuske u Jerusalimu

Francuski ministar za Evropu i spoljne poslove imenovao je Renea Trokaza (Rene Troccaz) za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.

Njegovo imenovanje je u skladu sa pojačanim angažmanom Francuske u regionu u kontekstu približavanja Zapadnog Balkana EU, koje podržavamo, navodi se u saopštenju sa Kej d Orseja (popularni naziv za francuski MSP, po ulici u kojoj se nalazi).

Prema dostupnim podacima na Internetu, Rene Trokaz je bio imenovan za generalnog konzula Francuske u Jerusalimu.

Od 2009. do 2010. Rene Trokaz je bio savjetnik u kabinetu Bernara Kušnera, tadašnjeg ministra spoljnih i evropskih poslova, prije nego što je od 2010. do 2012. godine zauzeo mjesto zamjenika direktora kabineta Anrija de Renkura, ministra za saradnju.

Takođe je bio direktor programa i mreže u Ministarstvu spoljnih poslova od 2012. do 2015. i bio je ambasador na Kipru od 2016. do 2019. godine.

U vijesti o imenovanju ističe se da je Trokaz objavio saopštenje o postavljenju na svojim nalozima na društvenoj mreži Linkdin i platformi Iks (bivši Tviter).

Pominje se i da je službovao u Maroku i Grčkoj.

„Specijalni izaslanik će biti uključen u najvažnija pitanja regionalne politike, u koordinaciji sa svojim evropskim i američkim kolegama. On će takođe pratiti inicijative za regionalnu saradnju, posebno Berlinski proces, i moći će da predstavlja Francusku na svečanim događajima i forumima na visokom nivou“, navodi se u saopštenju francuske ministrake spoljnih i evropskih poslova Katrine Kolone.

 

IzvorDanas

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
30.09.2023-20:31 20:31

Ovaj ce biti drugi Merkel..pogledajtemu ruke…Berlinski proces je napisala Angela..prijateljica..Putina i Vucka..ha..haaaaaaaa