Četvrtak, 23 Maja, 2024
Rubrika:

Preliminarni rezultati izbora u Hrvatskoj, HDZ-u najviše mandata

Prema prvim službenim podacima, nakon 86 posto prebrojanih glasova, Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) osvojila je 61 mandat u srijedu na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj

Objavljeni su prvi rezultati izbora u Hrvatskoj. HDZ vodi, rezultati u štabu dočekani su s oduševljenjem i skandiranjem “pobjeda”. Do 23.45 časova je prebrojano 83,95 odsto glasova. Glasalo je 61,26 odsto birača.

Rezultati u mandatima nakon prebrojanih 83,95 odosto glasova:

HDZ i partneri prema ovim podacima su osvojili 61 mandat. SDP i partneri 42 mandata, Domovinski pokret 13 mandata, Most 11 mandata, Možemo 10 mandata, Istarski demokratski savez tri mandata, Fokus osvaja jedan mandat, a Nezavisna platforma Sjevera dva mandata.

Za sastav vlade treba obezbijediti podršku 76 poslanika. Domovinski pokret, Most i Možemo tvrde da sigurno neće podržati HDZ.

Da HDZ teško da može očekuje podršku od Mosta, večeras je potvrdio predsjednik te stranke Božo Petrov, koji je po objavljivanju izlaznih anketa rekao da „bi HDZ sada trebalo poslati u opoziciju“.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Labud
18.04.2024-05:41 05:41

Svakoj državi i narodima nije važno koje su partije pobijedile-kad su sve za svoj narod i državu.Pa svako dobro i bolja budućnost Hrvackom narodu i državi!A pogledajte ruglo mojeg Crnogorskog naroda i države nama partije imaju samo jedno zajedničko-ko će biti viši zlotvor svojem Crnogorskom narodu i državi i ko će više da voli i srka otrcano srpstvo Srbije.Do 1918 smo se ponosili što smo roda Crnogorska i rođenjem postali branitelji svojeg Crnogorstva i Medene Majke Crne Gore.Nada je ostala da će mo ispravit sve što su nam roditelji i vođe čenjeli i ispravit njihovu lažnu istoriju da smo roda… Pročitaj više »